Çin ile komşu olmak

Çin yine sıralamaları zorlamaya başladı. Çok az ülkede tedavülde olmasına rağmen, Çin parası Japonya'nın Yen'ini geçerek dünyada dördüncü para birimi oldu. Yani dünyada ABD doları, euro, sterlinden sonra en çok kullanılan para rmb. Çin, parasının dünyada dolaşımı konusunda da son derece itidallı. Yuan (rmb) ilkin Hong Kong'ta tedavüle girmişti. Ama öyle güvenli bir para birimi oldu ki şimdi ülkeler birbirleriyle Çin parası üzerinden ticaret yapıyorlar.

Doların tahtı artık öylesine sallanıyor ki Rosthschild ailesi, doğrudan kendi yönettiği kurumları olan FED ve Bank of England eliyle dünya piyasalarında doları koruyabilmek için altın fiyatlarını manipüle etmeye başladılar. Aman Çin hemen yanıt verdi: Çin şimdi Rusya ile birlikte yeni bir altın pazarı kuruyor. Görün bakın, bu pislik heriflerden bıkan dünya ülkeleri hızla bu ikilinin kurduğu altın pazarına girecekler ve AB/D yine yalnız kalacak.

Çin bu adımı, bu yılın sonunda artık resmen çalışmaya başlayacak olan Asya Altyapı Kalkınma Bankası (AAKB) kontrolünde atıyor. Zaten, dikkat edin artık ne IMF'nin ne de Dünya Bankası'nın uzun süredir borusu ötmüyor. Pısıp köşeye çekildiler. AAKB'ye bağlı olarak oluşturulan bu altın borsasıyla dolarda manipülasyonlar da bitmiş olacak. Altın borsası da yine tahmin edeceğiniz gibi İpek Yolu ülkeleri üzerinden kullanıma sokuluyor. Yuan'ı iyi izleyin!

Elbette dünyanın en kalabalık ülkesi olmasına rağmen, Çin bu noktaya kolay gelmedi. Parasını hiç de öyle har vurup harman savurmuyor çünkü halen fakir bir ülke. Kılı kırk yarıyorlar: Türkiye'deki istikrarsız durumdan ötürü birsürü Çin yatırımı bekliyor. Söylemiştim, sadece ben bile birkaç tanesini doğrudan biliyorum.

Çin derin birikimli ve en önemlisi “tam bağımsız” bir ülke olarak artık AB/D'yi yani Rothschild'ın başı çektiği Siyonist sistemi Rusya ile birlikte çok iyi izliyor. Çin özellikle Batılı ülkelerin özellikle son birkaç yüzyıldır yaptığı “sömürmek” için değil, tam tersine kendi ilkesi olan “kazan-kazan” ilkesiyle ülkelerle ilişki giriyor. Çin Irak'a milyarlarca dolar yatırım yaptı. Hepsi petrol için. Petrol de Çin'in büyümesindeki en önemli kilit. Kuzey Irak'taki zenginleşmenin en büyük nedeni çok net olarak Çin'dir.

Ne yapıyor İŞİD, CIA, AB/D merkezli çalışan Siyonizm? Çin'i ve onun en büyük stratejik ortağı Rusya'yı boğmaya çalışıyor. Ortadoğu önemli çünkü burada petrol ve İsrail var.

Rusya yakın zamana kadar Turuncu Devrimlerle, sonrasında Ukrayna ve şimdi de Suriye üzerinden yok edilmeye çalışıldı ama başarı yok. Çin de geçenlerde yaşadığımız ekonomik sarsıntılarla vurulmaya çalışılıyor ama işte ilk verdiğimiz örnekte olduğu gibi, parası 4'üncü büyük para oldu bile. Yuan'ın da yukarıya doğru çıkışını izleyeceğiz.
Gelelim sadede: Rusya artık vücuduyla Suriye'de. Rusya ile birlikte Çin de artık Rusya'da. Her ikisi Suriye sorununa doğrudan müdahil oldular. Çin sadece kendi en basit çıkarı açısından bile düşünse, Rusya'yı ''desteklemek zorunda, yoksa Irak'ta milyarlarca dolarını gömecek.
Farkındaysanız Suriye üzerinden iki sistem çarpışmaya başladı. İsterseniz buna Dünya Savaşı deyin. Bir tarafta “mazlum” ülkelerin başı çektiği Çin-Rusya, diğer tarafta Siyonizm sayesinde dünyayı sömüren AB/D. Şimdilik kaertlsr açık değil.

Ama AB/D artık kıçını yırtsın. Saddam, Kaddafi yani çekirge bir zıpladı iki zıpladı. Esad'da takıldı. Rusya ve Çin artık Suriye'deler. Esad kurtuldu. İsrail'i bilemem ama Ortadoğu da kurtuldu. SSCB zamanında komşuluğu bir işe yaramayan Rusya ile artık komşuyuz.

AB'nin kapısında, NATO'nun içinde mahvedilen güzelim Atatürk Türkiyesinin kurtuluşu da köklerinde yani Asya'dadır.

Bizde seçimler vs olabilir. Artık, seçim denen kepazeliğin bir işe yaramadığı da Erdoğan sayesinde belli oldu. Bir katalizör görevini gördüğünden ötürü, Erdoğan'a bu noktada teşekkür bile edebiliriz.
Esad ile birlikte Türkiye'nin kurtuluşu da yakındır.
Çünkü Rusya ile birlikte, artık Çin Halk Cumhuriyeti de komşumuzdur.

Önceki ve Sonraki Yazılar