CNN Türk’e “İnce” kazanç

Uzun zamandır hiçbir haber kanalı, hiçbir programda bu kadar reytinge ulaşmadı. Saat 21.00’de CNN Türk’te program başladığı anda bile reyting 4,30 gibi, haber kanallarının rüyalarında bile göremeyeceği bir oranla başladı. Aynı saatte NTV’de 0,83, Habertürk’te 0,62, Ahaber’de ise 1,40...
Saat 22.30’da 9,38’e ulaşarak ciddi bir artış gösterdi. NTV 0,50, Habertürk 1,49 ve A Haber ise 0,38...
NTV’de düşüş çok az ancak A Haber’in neredeyse tüm izleyicisi CNN Türk’e geçti. Muharrem İnce’nin halkı anlayacağı dilden, iyi ve dürüst bir siyasetçi imajı çizerek yaptığı özgüveni yüksek konuşmalar onları da çok etkiledi. Ancak içten içe de “Acaba CNN Türk izliyorum diye yakalanır mıyım? Takip ediliyor muyum?” diye korkmaktan da kendilerini alamadılar! Zira korku siyasetinden beslenmek onları kendi dört duvarlarında dahi prangasız mahkûm etmişti...
Programın sonuna doğru reytingler iyice coştu ve CNN Türk 12,46’ya kadar ulaşan reytingleri açık ara farkla kapattı.
“Reyting” demek “Para” demek. Yani Muharrem İnce bu programla Demirören’i bir hayli zengin etti.
Ama en önemlisi ABC grubunda da reytingler çok yüksekti. Belli ki artık AKP seçmeni de Muharrem İnce izliyor. İnce’den etkilenmeyen olmadığına göre bayağı transfer oy olacak gibi duruyor.
Belirtmek isterim ki, televizyonlar reklam verene reytinge göre fatura kesiyorlar. Özellikle ilk beşe giren programlar için. Ya da çok izleneceğine inandıkları bu tarz programlar için yüksek fiyatlı paket uyguluyorlar.
Not: Reytingler için AB grubunu baz aldım; zira ABC grubunda da aşağı yukarı aynı sonuçlar var. İnternetten bakabilirsiniz.

Kafamda “Deli” sorular

* Reytinglerdeki sonuçlar sandıklara da yansıyacak gibi duruyor. Bu durum ise “seçimler iptal olur” kulislerini de beraberinde getiriyor.
* Ahmet Maranki’nin açıklamaları aynı zamanda AKP’yi yıkmaya yönelik diye algılayanlara da “İnce” bir ayar mı gerekiyor?!
* Muharrem İnce Cerrahpaşa Tıp Fakültesini ziyaret etti diye dekanı görevden almak kendi kuyunu kazmak değil de nedir?!
Tüm Cumhurbaşkanı adaylarının eşit şartlarda yer alabileceği özgür basın görebilme umuduyla.
Hoş kalın!...

Önceki ve Sonraki Yazılar