Erdoğan'ın gücü bu kadar

"Şimdi bakın, uluslararası komplolar bu işin içinde. Çok ilginç. Bu Twitterlar falan var ya; şimdi mahkeme kararı çıktı, Twitter falan, hepsinin kökünü kazıyacağız. Efendim işte uluslararası camia şöyle der, böyle der, hiç beni ilgilendirmiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gücünü görecekler".
Erdoğan bu sözlerle meydan okudu, Twitter kapandı.
Tüm dünyaya, Twitter kullanıcılarına posta atan Erdoğan'ı en yakınındakiler bile dinlemedi.
Yardımcısı Bülent Arınç ‘tweet’ atıp mitinge çağırdı Manisalıları... Belediye Başkanı Melih Gökçek, ne mahkeme kararını ne de Başkanını dinledi, o da Twitter kullandı...
Ya Cumhurbaşkanına ne demeli?
Anayasaya aykırı olduğunu bile bile imzaladığı yasanın uygulamasından yakındı, hem de Twitter’dan!
Erdoğan'ın ‘gücü’, başta bu üç kişi olmak üzere, milyonlarca Twitter kullanıcısına yetmedi!
Herhalde Erdoğan ve ailesi dışında herkes Twitter’ı kullandı.
Yani; attığı posta boşa gitti, fiyakası bir kez daha bozuldu!
Twitter’ın tümünün engellenmesinin mahkeme kararı ile olmadığı da ortaya çıktı. Yani birileri Twitter’ı engelleyip ‘mahkeme kararı’ diyor. Halbuki; mahkeme kararları ilgili hesapları kapsıyor, Twitter'ın tamamını değil!
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da "Engellemeyle ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından talep olunmuş veya alınmış herhangi bir karar mevcut değildir" diyor... TİB ise, inatla; mahkeme kararı!..
Bir zamanlar “Emret Başbakanım” diye yabancı bir dizi vardı. Bu abartılı komedide,  başbakana karşı çıkabilecek yürekli insanlar vardı.
O bile, bu kadar komik değilmiş...
Başbakan emretti, üç - dört saat sonra uygulandı. Tüm dünyanın karşı çıkmasına rağmen... Ama, “uluslararası camia ne derse desin” dedi ya... Ne de olsa, kabadayı!..
Hak, hukuk; hak getire...
Belli ki, yolsuzlukların, rüşvetin üzeri örtülmek ve yeni kayıtların yayılmasının önü kesilmek isteniyor.
Emekli Cumhuriyet Savcısı Nuh Mete Yüksel'in ‘HIRSIZ VAR’ kitabı yayımlandı. Yüksel; ‘Deniz Feneri’nden başlayıp, ‘17 Aralık’ dahil her konuyu ayrıntıları ile işlemiş kitapta.
Atatürk'ten, İnönü'den, Hasan Ali Yücel'den, Menderes'ten örnekler veriyor.
Başından geçen önemli bir olayı şöyle aktarıyor kitapta:
“10. Cumhurbaşkanı Sayın S. Demirel'in yeğeni Murat Demirel hakkında Ege Bank’taki yolsuzluklar nedeni ile soruşturma yaptım. Murat Demirel tutuklandı... Cumhurbaşkanı olan Sayın S. Demirel’in dolaylı, dolaysız hiçbir müdahalesi olmadı”.
Çocuklarını ifade vermeye bile göndermeyen, savcıları, hakimleri görevden alanlara duyurulur.
NOT: Bugün saat 14:00'te, ‘Türkiye İçin Adalet - Fenerbahçe İçin Adalet’ ilkesiyle; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yönetim kurulu ve tüm renkler ile ATA'mızın huzuruna çıkıyoruz.

Önceki ve Sonraki Yazılar