Kazanınca yanlışlar unutulur!

Tarihimizde ilk defa katıldığımız FIBA Kadınlar Basketbol Dünya Şampiyonası'nda grubumuzda yaptığımız iki maçı da kazanarak çeyrek finalist olmayı garantiledik.
Dünya Şampiyonası statüsüne göre 4 grupta oynanan maçlar sonunda grup birincileri otomatik olarak çeyrek finalist oluyor.
Grup 2. ve 3.'leri çarpraz gruptaki 2. ve 3. ile yarın eleme maçlarını oynarken Türkiye dinlenecek. Çeyrek final maçları ise İstanbulda oynanacak. Oynadığımız ilk maçta Fransa gibi ,2012 Olimpiyat finalisti ve dünya sıralamasında 3.sırada olan bir takımı yenmek yabana atılmamalı. Ancak bizim takımda Nevriye ve Bahar'ın oynamamasında ne kadar güç kaybedeceğimizi bir düşünelim. İşte Fransa'da Miyem ve Yacoubou bu maçta sakatlıkları nedeniyle oynayamayınca onlarda o kadar güç kaybederek sahaya çıktılar.
Kolayca kazanmamız gereken maçı Tuğba Palazoğlu'nu kenarda tutup çok kötü bir gününde olan Birsel'de ısrar ederek zora soktu. Ancak son dakikada günün kahramanı Işıl'ın mucuzevi üçlüğü ile maçı kazandık. Zaten Tuğba'da kalitesini ve bu takımın ne kadar önemli bir parçası olduğunu Kanada maçında herkese gösterdi.
Dünya sıralamasında 9. sırada olan Kanada maçından sonra belirtmemiz gereken hususlar şunlar. Takımda Işıl'dan başka potaya penetre eden oyuncumuz pek yok .İyiki Işıl var, onsuz olmuyor ve geçen sezonun formsuz oyuncusu Birsel aynı oyununu burda da sergiliyor.
Cansu iyi bir kumaş olabilir ancak Begüm Dalgalar takıma monte edilmeden sırayı Cansu'ya vermek biraz haksızlık oluyor.Tuğçe Canıtez ise bu takımın kalibresinde değil.KASKİ'den Esra'nın burda olmaması da benzer bir haksızlık veya yanlış seçim gibi gözüküyor. Ama kazanınca tüm yanlışlar unutulacağı için günü yaşayalım ve bravo milli takım, bravo Ceyhun Yıldızoğlu diyelim... ​

Önceki ve Sonraki Yazılar