Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Derbi notları

Aziz Yıldırım ve şürekâsı, Aykutçular ve bir kısım Ersuncular şu an Beşiktaş'ı tutuyor diye yazdım maçtan önce twitterda. Ali Koç'un Fenerbahçe'yi birleştirme düşü başarılı geçecek bir gelecek sezondan önce gerçekleşmeyecek.

"Atıf Şeyşu’nun içeri girmesi ile oluşan orta saha gücü, Şenol Güneş'in Fenerbahçe tırsının Beşiktaş’a yansıması, derbi havası Fenerbahçe’yi iyi gösteriyor. 34. dakika Ayew golü öngörüm gerçekleşmedi, kaçırdı... Ki bu kaçırış havayı bozdu." yazdıktan hemen sonra Babel kariyer gollerinden birini attı uzak mesafeden. Bu, Fenerbahçe adına büyük şanssızlık idi. 70'ten fazla top kaybı yapan Beşiktaş'ın orta sahası çalışmıyordu, çalışmadı maç boyunca.

Devre arasında Rıdvan Dilmen'in Nöştader'i yumuşak bulma saldırısı konuşuluyordu. Nöştader alınmadan önce çok uyarmış biri olarak tebessüm ettim zira haklı olan bu eleştiri bir maskeleme teşebbüsüydü. Golde geri geri koşarak defans yapmayı adet edinen, müdahaleye üşenen Mehmet Topal suçluydu. Rakip yarı sahada iki toptan birisini muhakkak rakibe veren Mehmet Topal'ı iki yıldır yazıyorum. Onun linç vakti gelmedi demek ki.

İkinci devre Fenerbahçe golü ve bir de Fenerbahçe'nin verilmeyen penaltısı dışında bir şey yoktu.

Şenol Güneş'in Fenerbahçe ile ilgili psikolojik yardım alması gereği maç sonunda bir kez daha anlaşıldı.

Bu hafta Fenerbahçe, Okan Buruk ile anlaşan Rizespor deplasmanına gidecek. Okan Hoca bir kez daha Fener'i mat ederse ortalık şenlenecek. Mustafa Denizli ve Roberto Carlos isimlerinin geçmesi bile tüylerimi diken diken yaptı. Taraftarın istediği Ersun Yanal'ın "üstümde Comolli'yi istemem, direkt başkanla muhatap olurum" dediği söylentisi var...

İstediği transferler örneğin iki 8 numara alınabilseydi Cocu ile devam edilmesi gerek derdim. Yine de devam edilirse arkasında durmalı. Ali Koç'un dediği gibi taraftar destek sözü vermişti. Adı geçen onca hoca adayının hangisi PSV'yi üst üste şampiyon yapabilir ki Ajax'a rağmen?

Not: Fenerbahçe kiraladığı Benzia'nın bonservisini sezon sonunda 7,4 milyon euro'ya almalı. Bir sezon sonra 20 eder...

Önceki ve Sonraki Yazılar