Türbandan Passolig'e

Sonunda liselerde türban serbest bırakıldı. Yarın öbür gün, ilköğretim okullarında, anaokullarında da serbest bırakılırsa şaşırmamak gerekir…

Ne hikmetse, türbanın serbest bırakılmasının adı özgürlük oluyor.. Balyoz'dan, sözde şike davasına, Ergenekon’dan , özel yetkili mahkemelerdeki hemen tüm davalarda haksız, hukuksuz özgürlüklerinden yoksun bırakılan insanlarla alay edilircesine…

İran’da 1979 yılındaki İslam devriminden bu yana yabancı ülke yetkililerine ve diplomatlarına dahi uygulanan başörtüsü zorunluluğu, Cumhurbaşkanı Ahmedinejad tarafından resmen kaldırılırken, Türkiye’de iktidar, kapanmayı serbest bırakıyor.

Herkes gider Mersin’e, biz gideriz tersine örneğinde olduğu gibi…

SEYİRCİSİZ MAÇLAR

Türkiye Süper Lig ve 1. Lig’de zorunlu olarak uygulamaya konulan, maçların seyircisiz oynanmasına yol açan PASSOLİG’e lanet yağıyor…

Nedir bu PASSOLİG?

Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu'nun getirdiği e-bilet projesi kapsamında sözde, yenilik Passolig kartı . Ve 14 Nisan 2014 tarihinden beri de uygulanıyor.

İyi de bu kartları kim hazırlıyor?

Ahmet Çalık'ın sahibi olduğu Aktif Bank… Yani İktidara çok yakın bir isim. Amaç, Çalık’a kazandırmaksa, buna başka bir yol da bulunabilirdi.

Uygulamaya başta Fenerbahçe Spor Kulübü, diğer kulüp taraftarlarının tamamına yakını karşı… Ancak, dayatma sürüyor…

O nedenle Türk takımları, Avrupa kupa maçlarını boş tribünlere oynuyor… Süper Lig ve 1. Lig karşılaşmalarında olduğu gibi… Geçen yıllarda ortalama 40 bin olan seyirci sayısı, 5-7 binlerde.

Yine de olaylar önlenmiş değil.

Bu uygulama kulüplerin en önemli geliri olan bilet girdisini yok etti. Yarın spor kulüpleri iyice dar boğaza girerse ne yapacak bu iktidar?

Bekleyip göreceğiz…

İLK ADAY

CHP Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk partisinin Grup Başkanvekilliği'ne aday olduğunu sohbetimiz sırasında açıkladı.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Genel Başkanlığa adaylığını ilan ettikten sonra, bir zorunluluğu bulunmadığı halde, Grup Başkanvekilliği görevinden ayrılmıştı. TBMM açıldıktan sonra, CHP’de Grup Başkanvekilliği için seçim yapılacak.

İlk aday Öztürk, 19 - 20 yaşından bu yana CHP üyesi… CHP Gençlik Kolları'nda siyasete başlamış ve basamakları teker teker çıkarak milletvekili olmuş, bir maden mühendisi, bir avukat… Kendi deyimi ile “ CHP’nin tarihini bilen “ bir politikacı…

Şimdi, TBMM CHP Grup Başkanvekilliği için yarışacak…


Önceki ve Sonraki Yazılar