Askerlik borçlanması emeklilikte avantaj sağlayabilir

Sayın Fırat merhaba,
Ben 01.01.1970  doğumluyum. 10.11.1995 sigorta başlangıcım var. 18 ay askerlik yaptım. Askerlik borçlanması yaparsam ne zaman emekli olabilirim. 18 ayın tamamını borçlanmam gerekir mi?
Teşekkürler. İyi çalışmalar.
    Aydın Taş

Merhaba Sayın Taş,

Sizin askerlik borçlanması yapmazsanız emeklilik koşullarınız 25 yıl sigortalılık süresi, 55 yaş Ve 5750 gün prim ödeme gün sayısıdır.
Bir sigortalı şayet askerlik hizmetinden önce ilk kez sigortalı olmuşsa askerlik borçlanması yaptığı takdirde sadece borçlandığı süre kadar prim ödeme gün sayısı kazanır. Askerlik hizmetinden sonra ilk kez sigortalı olmuş ise hem borçlandığı prim günü kadar gün kazanır, hem de sigortalılık başlangıcı borçlandığı süre kadar geriye gider. Dolayısı ile siz askerden sonra ilk kez sigortalı olduğunuza göre borçlanma yaparsanız başlangıcınız 18 ay geriye gidecek ve emeklilik koşullarınız; 25 yıl sigortalılık süresi, 54 yaş ve 5675 prim ödeme gün sayısı olacaktır.
    İyi günler

Merhabalar Hüseyin Bey

SSK lı olarak çalışmama rağmen resen GSS prim borcu çıkarmışlar, bu durumda bu borca nasıl itiraz edebilirim,
Yol göstermeniz dileğiyle teşekkürler.

Merhaba sayın okuyucumuz

Bu konuda gerçekten çok sayıda benzer şikâyetler alıyorum. Aslında SGK’nun kendi sisteminde bir sigortalının aktif olarak çalışıp çalışmadığını görebilmesi mümkünken buna karşın vatandaşlara GSS prim borcu çıkartmasının nedenini anlayabilmek güç. Sizin yapmanız gereken iş yerinizden bir işe giriş bildirgesi çıktısı alarak işyerinizin bağlı bulunduğu SGK müdürlüğüne bir dilekçe ile başvurmak olmalıdır. Bu dilekçede halen aktif olarak bir işyerinde çalıştığınızı ve adınıza tahakkuk ettirilen prim borçlarının iptalini talep edin. İşyerinizden alacağınız işe giriş bildirgesini de bu dilekçeye ekleyin.
    İyi günler

İyi günler Hüseyin Bey,
Ben doğum sonrası 6 ay ücretsiz doğum izni kullanmaktayım. Acaba bu izin süresince işsizlik ödeneğinden yararlana bilimiyim? Yanıtınız için çok teşekkürler.

Merhaba Sayın okuyucumuz

İşsizlik ödeneği bir işte çalışmakta iken işini kendi kusuru dışında bir nedenle kaybedenlere prim ödeme koşullarını da yerine getirmesi şartıyla ödenmektedir. Ücretsiz izin ise kişinin işini kaybettiği anlamına gelmez. Her ne kadar ücretsiz de olsa sonuçta kişi bu süre içerisinde izinlidir. Yani diğer bir deyişle iş ilişkisi sona ermemiştir. Bu nedenle ücretsiz izin kullanmakta olan bir çalışanın işsizlik ödeneğinden yararlanabilmesi ne yazık ki mümkün değildir.
    İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar