Doğru Camia Doğru Başkan

Galatasaray geçtiğimiz sezon soru işareti olan ama kendisine güvenin tam olduğu bir hoca ile mutlu sona ulaştı. Bu başarıda ne sadece başkanın, futbolcunun rolünden bahsedebiliriz ne de yıldızların. Bu başarıda takımı takım yapan ve kritik haftalarda takıma resmen kaptanlık yapan motive eden, Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak ikilisinin büyük payından bahsetmek gerekir.

Hamza Hamzaoğlu bu sene yanında eli el frenin de olan birisiyle değil, tek başına direksiyonda olacak. Herhangi bir kriz durumunda yalnız kalmaya kendisini hazırlamıştır umarım diye düşünüyorum çünkü, öyle olacağa benziyor. Bu yalnızlığı gidermede Cüneyt Tanman ne kadar faydalı olacak, onu zaman gösterecek ama şimdiye kadar ki süreçte çok giderdiğini söyleyemeyiz.

Galatasaray’ın çıkıp açık bir dille transferde yol haritasının ne olduğunu ve neden bu yolu tercih ettiklerini söylemesi gerekiyor, aksi halde taraftar giderek büyüyen beklentiler dahilinde haklı olarak sabırsızlanıyor.

Galatasaray geçen sezonu kadro farkıyla değil, boşluklardan faydalanarak şampiyon tamamladı. Dolayısıyla, bu kadro ligde yarışabilir olsa da, Şampiyonlar Ligi için tamamen bir kabus yaşamalarına sebep olabilir.

Durum böyle devam ederse, Galatasaray taraftarına bir sonraki sezon için sabır diliyorum, bu yönetimle işleri gerçekten çok zor. Yaşayacakları ilk krizde çökeceklerini ilk transfer döneminde kamuoyunu yönetemeyerek göstermiş oldular.

Bugün itibariyle konuşulması gereken 4. Yıldız, şampiyonluk hiç bir şekilde konuşulmuyor, konuşulan tek bir şey var, Fenerbahçe’nin transferleri. Fenerbahçe kamuoyu yönetme konusunda şampiyonu ve şampiyonluğu gölgede bırakarak yoluna devam ediyor.

Hamza Hoca’nın suçu hep kendi üzerine alması, özür dilemesi, başarılı geçen ve beklentilerin o kadar fazla olmadığı bir sezonda tolere edildi ancak bu sezon bu konuda biraz başı ağrıyabilir ve bahane üretemeyeceğinin farkındadır umuyorum.

Ayrıca Fikret Orman’ın "o gidebilir", "bunun yeri dolar" gibi toplara çok girmemesi gerektiğini düşünüyorum. Bu iş için kulüpte bir profesyonel varken, onun alanına girmemeyi daha doğru buluyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar