Doğum iznim etkilenir mi?

İyi günler Hüseyin Bey,
Hamileliğimin 32.haftasında 37.haftaya kadar çalışabilir raporu aldım.32-37 haftalar arası yıllık izin veya başka bir hastalıktan dolayı rapor alabilir miyim? Aldığım izinler ve rapor doğum sonrası 8+5=13 haftalık iznimi etkiler mi? yani doğumdan sonraki izinlerim azalır mı?

Merhaba Sayın okuyucumuz
Doğum öncesi sürenize tekabül eden zaman dilimi içerisinde rapor almanız veya yıllık ücretli izin kullanmanız doğum sonrası kullanacağınız 13 haftalık izini etkilemez. Dolayısı ile bu süre içerisinde yıllık izin kullanabilirsiniz.
İyi günler

Sigortamı geç başlattılar

Merhaba Hüseyin İrfan Bey
Ben Eylül 2012 de bir şirkette işe başladım sigortamı 20 Mart 2013 te yatırmaya başladılar. Bu zaman zarfında bütün resmi evraklara da imza attım şimdi geriye dönük şikâyette mi bulunmam gerekiyor davamı açayım. Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba Sayın okuyucumuz
Siz öncelikle işyerinizin bağlı bulunduğu SGK Müdürlüğüne bir şikâyet dilekçesi verin. Bu sayede Kurumun konuyu incelemesini sağlayacaksınız. Buradan bir sonuç alamadığınız takdirde dava açmayı düşünürsünüz. Bu tür davalara hizmet tespiti davası deniyor ve bu davalar 5 yıllık hak düşürücü süreye sahip.
İyi günler

Yetim aylığım kesilir mi?

İyi günler Sayın hocam
18 yaşımı doldurmadan önce üniversiteye kaydımı yaptırdım yetim aylığım kesilir mi? Kesilmemesi için nereye ne şekilde başvuru yapmam gerekir? Çok teşekkürler.
Saygılarımla

Merhaba Sayın okuyucumuz
Yetim aylığı almakta olan erkek öğrenciler öğrenimlerini sürdürmek kaydıyla 25 yaşlarını dolduruncaya kadar bu aylıktan yararlanabilirler. Bu nedenle siz de yetim aylığı almaya devam edeceksiniz. Okulunuzun öğrenci işlerinden alacağınız bir belgeyi size en yakın Sosyal Güvenlik Kurumuna götürerek bu işlemi yaptırabilirsiniz.
İyi günler

İşsizlik ödeneğinden yararlanabilir imiyim

Merhaba Sayın Fırat
Ben 2014 yılı Nisan ayında iş yerimden askerlik sebebi ile ayrıldım. Kıdem tazminatı hakkimi aldım. Ekim ayında terhis oldum ve işe başladim. Acaba işten çıkarılırsam işsizlik ödeneği bağlanır mı? İyi çalışmalar.

Merhaba Sayın okuyucumuz
İşsizlik ödeneğine hak kazanabilme bakımından işten çıkarılma nedeni ve prim ödeme gün sayısı şartlarını yerine getirmiş olmak önem arz ediyor. İşveren sizi kendi kusurunuz dışında bir nedenle işten çıkarırsa ve çıkarıldığınız tarihten geriye dönük olarak son 3 yıl içinde son 120 günün kesintisiz olmak üzere en az 600 gün ödenmiş priminiz varsa işsizlik ödeneğinden yararlanabilirsiniz.
İyi günler

Önceki ve Sonraki Yazılar