Pensilvanya'yı dinliyorum, gözlerim kapalı...

Evet, ortalığa saçılan ses kayıtları münasebetiyle; artık iktidardaki isimlerin cibilliyetlerini, ciğerlerinin kaç para ettiğini falan biliyoruz. ‘Çikolata bakanlar’ımızdan haberdarız.
Ucuzundan gümüş tepsilerde yollanan çikolata paketlerinin altına 500 bin dolar yerleştirilebileceğini öğrenmiş vaziyetteyiz.
Yüksek mevkilerdeki zevatın, dinlenilme ihtimaline karşı telefonda kısık sesle konuşacak kadar sivri zekalı olduklarını gördük. Bunların nesilden nesile daha da ahmaklaştıkları bilimsel bir gerçeklik olarak önümüzde duruyor... Değil mi ‘Bıbıcım’?
Keza ‘gazeteci’ niyetine ortalıkta dolaşan zerzevatın bir telefon karşısında nasıl küçülebildiğini de hep beraber müşahede ettik. ‘Efendim’ diye hitap ediyorlar.
Efendileri var. Uşak ruhlular...
***
AKP göçmüş vaziyettedir. Kendilerine papağan gibi ezberletilen ‘sandık’ teranesi, yerel seçimlerden sonra kabusları olacaktır.
Uluslararası sermaye ve yerli ortakları çok yetkinleşti. Artık kimseyi Adnan Menderes gibi göndermiyorlar iktidardan. Katrana ve tüye buladıktan sonra, bir eşeğin üzerine ters oturtuyorlar, öyle rezil rüsva ederek yolluyorlar!
Artık yağlı urgan yok yani. Lakin iktidara ABD’nin ve uluslararası sermayenin ipini boynuna geçirerek, bir balon misali yükselmişsen; çekiveriyorlar ipinden, o balonu indiriyorlar.
Üzerine palyaço resmi çizilmiş, pörsümüş bir balon...
***
Şimdi burada biraz duralım...
Şu ‘ses’leri kaydedenlerle ilgilenelim biraz...
Hepimiz o ses kayıtlarını, iktidarın son dönemde dalaştığı Fethullahçıların yaydığını biliyoruz. ABD’deki karargahlarında bir güzel konu üzerine çalışıp basıyorlar kayıtları internete.
Ve elbette bu işte yalnız değiller.
‘Kriptolu’ olduğu söylenen telefonları dinleyebilecek teknoloji FBI, CIA, MOSSAD gibi casus teşkilatlarında var.
Pensilvanya Çetesi devletin her biriminde, her kuytulukta örgütlenmiş.
Evet, oldum olası sermayeye hizmet eden bu devletin bürokrasisi matah bir şey değildir. Lakin bunların kadroları daha da beter; devlet bürokrasisinde yapmaları gereken işleri yapmıyorlar. Tarikata bağlı çalışıyorlar, tarikatın söylediği işleri yapıyorlar.
Daha düne kadar Teyyip’le enseye tokat vaziyetteydiler. Bunlara bağlı polisler halkın üzerine kimyasal gaz atarken, hep birlikte ‘Oley!’ çekiyorlardı; şimdi nedense ‘Gezi Sevici’ kesildiler. Ali İsmail’e, Berkin Elvan’a üzülmek aylar sonra akıllarına geldi!
İkiyüzlüler!
***
O bant kayıtları, bunların elinde zamanı geldiğinde kullanılmak için bekliyordu. Üç kuruşluk ciğerleri olsaydı, içlerinde bir parça vicdan kırıntısı olsaydı, bir parçacık ahlaktan nasiplenmiş olsalardı, o bant kayıtlarını kaydettikleri gün açıklarlardı.
CIA-MOSSAD teknolojisiyle, herkes hakkında bant kayıtları, vesikalar, görüntüler topluyorlar. Şantaj malzemesi olarak saklıyorlar.
***
Demem o ki, Teyyip Bey bunlar hakkında ne diyorsa doğrudur.
Elbette bunlar Teyyip Bey hakkında ne diyorsa, o da doğrudur.
Birbirleri hakkında söyledikleri her şey doğrudur.
***
Bu durumda, Türkiye artık iyice sönmüş bir balona dönen AKP iktidarından kurtulduğuna sevinmesin. Muhalefet partilerinde, CHP ve MHP içinde hayli cazip bağlantılar kurmuş, yeni ittifaklar geliştirmiş olan Pensilvanya Çetesi dağıtılmadıkça, bu memlekete huzur gelmeyecektir.
Öyle “Pensilvanya’yı dinliyorum, gözlerim kapalı...” dizelerini kaval dinler gibi dinleyerek, bu memleketin gideceği yer bataklıktır.
Bu sözleri fazlaca önemsemeyen arkadaşlar, Merdan Yanardağ’ın, Ahmet Şık’ın, Nedim Şener’in ve daha bir sürü insanın Pensilvanya’da tezgahlanan düzmece davalarla nasıl hapis yatırıldığına baksın.
***
“Hele önce şu AKP bir gitsin de...” diye lafa başlayanlar!.. Karşınızda her tarafı sarmış ve mutlak itaate dayalı bir tarikat örgütlenmesi var! Siz ise kreş çocukları kadar örgütsüzsünüz...
Bunu unutmayın!..

Önceki ve Sonraki Yazılar