Osman Koray Kapan

Osman Koray Kapan

Dünya Kupası Grupları

URUGUAY’I kıskanmamak elde değil; A grubundaki rakipleri ev sahibi futbolsuz Rusya, Salah’ı bekleyen Kasımpaşalı Trezeguet’yi keşfedememiş Mısır ve Suudi Arabistan. Lider olmalarının bahis karşılığı 1,70. Uruguay birinci, Mısır ikinci bitirir derseniz 6,50. Fifa ev sahibi ülkeyi eletmez derseniz; Uruguay - Rusya sıralaması 2,70 katı...
B grubunda İspanya - Portekiz, 1ve 2 olurlar: 2 katı. (Diğer takımlar Fas ve İran.) C grubunda Fransa - Danimarka 2,20. Peru’da yıldız yok güzel paslaşma var. Avustralya bana göre çok zayıf Mourinho’ya göre gruptan çıkarlarmış:)
D grubunda Arjantin - Hırvatistan 2,50. Nijerya ve İzlanda elenir. E grubunda Brezilya - İsviçre yine 2,50. Sırbistan ve Kostarika ikincilik sürprizi yapamaz durmakta.
F grubunda Almanya - Meksika, İsveç ve Kore’yi harcar. G grubunda İngiltere ve Belçika birincilik için kapışacak. Tunus ve Panama’nın şansı yok.
Son grup H’de; Kolombiya, Polonya, Senegal, Japonya sıralaması mantıklı. Milik ve Lewandowski’li Polonya lider de olabilir.
Mourinho Avustralya dışında Rusya, Nijerya ve Senegal’i de gruplardan çıkartmış. Ev sahibi Rusya’nın iteklenmesi durumu hariç katılmıyorum; bakalım kim haklı çıkacak?
Leroy Sane’yi takıma almayan Löw Almanya’sı çeyrek finalde ya İngiltere ya Belçika ile oynayacak. Elenebilirler; buradan zıplayan takımı yarı finalde İspanya ya da Arjantin bekliyor. Diğer yarı final Fransa ve Brezilya arasında.
 Fransa’nın finale çıkması ne denli mümkün gözüküyorsa Arjantin’in çıkamaması da o denli mümkün. Messi diğer takımlara göre çok zayıf orta saha ve defans arkadaşları ile finale çıkacaksa çeyrekte İspanya ile başlamalı mucizelere.
Dünya kupalarında hep beklenmedik takımlar çıkar ve İngiltere hep dışkılar! Bu defa İngiltere’nin yarı finali görebilecek kadro gücü var diyeceğim ama hocalarına güvenmiyorum. Üçlü defans, tek ön orta saha ve bolca kanat oynatacak. Belçika da mecburen üçlü deniyor.
İnternette yazı altı yorum yapan okurlarımın yorumlarını da okuyun derim. Hele ki dünya kupası dönemi daha faydalı olabilir. Hep birlikte kafa yoralım, paylaşalım edinimleri...

Önceki ve Sonraki Yazılar