100 karısı olan kral

100 karısı olan kral

Orta Afrika ülkesi Kamerun'daki çok sayıda küçük krallıktan biri olan Bafut'ta 11'nci Kral Abumbi'nin 100'e yakın eşi olduğu düşünülüyor.

CNN International’in haberleştirdiği Bafut Krallığı’nda, geleneklere göre ölen kralın tüm mirasıyla birlikte, eşleri de varisine kalıyor. Aynı zamanda yeni kral kendi seçtiği kraliçeyle de evleniyor.

Krallıkta eşlerin oldukça önemli bir rolü bulunuyor.

Abumbi’nin üçüncü eşi Kraliçe Constance, her başarılı erkeğin arkasında başarılı, güçlü bir kadın vardır diyor ve ekliyor, “Geleneklerimize göre önceki kralın yaşlı eşleri yeni genç eşlere kuralları öğretir. Aynı şekilde yeni krala da geleneklerimizin öğretilmesi eşlerin görevidir.”

Poligami yani çok eşliliğin yasal olduğu Kamerun’daki Bafut Krallığı’nda eski Kral Zofoa’nın babası öldüğünde onun 72 karısı ve 500 çocuğu kendisine “miras” kalmış.

CNN International’in sunucusu Soni Methu, Kral Abumbi ilen tanıştıktan sonra şu izlenimini aktarıyor: “Kralın yaşam tarzıyla ilgili hızlıca yargılara kapılıyoruz ancak aynı Birleşik Krallık’ta olduğu gibi Afrika’daki krallıklar da zengin bir kültür ve tarihe sahip.”(Sözcü)