1.6 milyon Japon göç ediyor

1.6 milyon Japon göç ediyor

Japonya, milyonlarca kişinin etkilendiği sel felaketiyle boğuşuyor. En az 49 kişi hayatını kaybederken, 1.6 milyon kişiden evlerini kesinlikle terk etmeleri istendi. 3 milyondan fazla kişiye de bu yönde tavsiyede bulunuldu.

Ada ülkesi Japonya, son yılların en büyük sel felaketlerinden birini yaşıyor. Batı ve orta Japonya’da şiddetli yağmurun yol açtığı sel ve toprak kaymaları sonucu en az 49 kişi hayatını kaybetti. 48 kişiden haber alınamazken, kurtarma çalışmalarına yaklaşık 50 bin kişi katılıyor.

Can kayıplarının büyük kısmının, perşembe gününden bu yana şiddetli yağmurun etkisi altında Hiroşima bölgesinde yalandığı belirtildi. Bölgede yüzlerce ev hasar görürken, yetkililer 1.6 milyondan fazla kişiye evlerini tahliye etmeleri talimatı verdi. Yaklaşık 3 milyon kişinin de evlerini terk etmesi yönünde tavsiyede bulunuldu.

Helikopterlerden çekilen görüntülerde, evlerinin çatılarına çıkan ve askerler tarafından kurtarılan vatandaşlar görülüyor.

Japonya Meteoroloji Kurumu ülkenin üç bölgesinde toprak kayması, nehirlerin yükselmesi ve sert rüzgara karşı uyarıda bulundu.