AB Konseyi'nden vize açıklaması

AB Konseyi'nden vize açıklaması

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, Avrupa Birliği'nin Türklere vizesiz seyahat vermeye yaklaştığını fakat bu konu hakkındaki görüşmelerin en az Ekim'e kadar devam edeceğini söyledi.

Reuters’ın aktardığı habere göre, Almanya’nın Bild gazetesine konuşan Tusk, Türklere ne zaman vize serbestisinin verileceğine yönelik bir soruya, “Bütün şartları istisnasız olarak yerine getirdiklerinde” dedi. Tusk, “Görüşmeler kesinlikle en az Ekim’e kadar devam edecek fakat gittikçe yaklaşıyoruz” dedi.
Türkiye ile Avrupa’ya giden mülteci sayısını azaltması karşılığında vizesiz seyahat anlaşması, Türkiye’nin terörle mücadele yasalarına dair bir anlaşmazlıktan dolayı askıya alınırken, Avrupa’da bazıları bu yasaların çok geniş ve genel kapsamlı olduğunu söylüyor. Türkiye ise güvenliğine tehdit oluşturan unsurlarla mücadele edebilmek için bu yasalara ihtiyacı olduğunu söylüyor. Türkiye geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde AB ile vizesiz seyahat görüşmelerinde pozitif bir sonuç beklediğini açıklamıştı.