AB: Venezuela'ya askeri müdahaleye karşıyız

AB: Venezuela'ya askeri müdahaleye karşıyız

Avrupa Birliği (AB), Venezuela'ya karşı askeri müdahaleden kaçınılması uyarısında bulundu. ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela için 'askeri seçeneğin' izlenebileceğini ifade etmişti.

AB Komisyonu Sözcüsü Maja Kocijancic, yaptığı açıklamada, Venezuela'daki krizin barışçıl ve demokratik yollarla çözülmesi gerektiğini ve bu hedefe şiddet yoluyla ulaşılamayacağını belirtti. Kocijancic, "(Venezuela'ya) askeri müdahaleden kaçınılmalı" ifadelerini kullandı.

VENEZUELA KRİZİ
Venezuela'da çoğunluğu Amerikancı muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, kendini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş ve başta finansmanı ABD olmak üzere Avustralya, Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmış, son olarak Avrupa Parlamentosu da aynı yönde adım atmıştı.

Meksika, Türkiye, Rusya, İran, Küba, Çin ve Bolivya ise Venezuela'nın meşru Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya desteklerini yinelerken, Maduro da gelişmeler üzerine ABD ile diplomatik ve politik ilişkileri kestiğini ancak ticari ilişkilerinin süreceğini açıklamıştı.