ABD Başkan Adayı Biden: Kansere çare bulacağım

ABD Başkan Adayı Biden: Kansere çare bulacağım

2015 yılında oğlunu kanser nedeniyle kaybeden Demokrat Parti Başkanlık Adayı Joe Biden, iddiali bir vaatte bulundu. Biden, seçildiği taktirde kansere çare bulacağını söyledi.

Iowa’daki seçim kampanyası sırasında konuşan eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 2015 yılında beyin kanseri nedeniyle kaybettiği oğlu Beau Biden’ı anarken “Bu nedenle kariyerim boyunca şundan emin olmak için çok çalıştım… Eğer başkan olarak seçilirsem, Amerika’yı değiştirecek en önemli yegane şeyin gerçekleştiğini göreceğinize söz veriyorum; kansere çare bulacağız” dedi.

Daha önce de kanser konusunda benzer açıklamalar yapan Biden, 2016 yılında Barack Obama'ya başkan yardımcılığı yaptığı dönemde ‘Cancer Moonshot’ adlı bir program başlatmış ve kanser araştırmalarını finanse etmişti.

Biden aynı yıl Vatikan'da katıldığı uluslararası bir konferansta herkesin faydalanabileceği küresel bir kanserle mücadele fonu oluşturulması çağrısı yapmıştı. Biden bu konudaki çalışmalarını, başkan yardımcılığı görevinden ayrıldıktan sonra da sürdürdü.