ABD Başkan Yardımcısı Biden, Barzani ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Barzani ile görüştü

ABD Başkan Yardımcısı Biden, Erbil’de Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani ile bir araya geldi.

Barzani, Biden ve beraberindeki heyeti Erbil’in Salahaddin kasabasındaki başkanlık konutunda kabul etti.
Barzani’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre taraflar görüşmede, IŞİD’in elinde tuttuğu Musul’u kurtarma operasyonu, kentin geleceği, Irak ve Suriye’deki terörle mücadele konuları başta olmak üzere son gelişmeleri ele aldı.
Açıklamada Biden’ın, Peşmerge’nin ödediği bedel ve Irak’taki siyasi sürecin korunmasıyla istikrarın yeniden sağlanması için ortaya koyduğu tavırdan dolayı Barzani’ye teşekkür ettiği kaydedildi.
Barzani’nin ise ‘diktatörlüğün yıkılması, terörle mücadele konusundaki desteği ile Peşmerge güçlerine yönelik askeri ve mali yardımlardan dolayı’ ABD’ye teşekkür ettiği aktarıldı.
Öte yandan Biden ve Barzani’nin, IŞİD sonrası bölgenin durumu ve Irak’ın bu süreçteki siyasi gereksinimlerini de ele aldıkları belirtildi.
Biden-Barzani görüşmesinde ABD Başkanı Barack Obama’nın Özel Temsilcisi Brett McGurk ile ABD’nin Bağdat Büyükelçisi Stuart Jones’un da hazır bulunduğu ifade edildi.
Biden, Barzani görüşmesinin ardından Irak’tan ayrıldı.
ABD Başkan Yardımcısı Biden, dün de Irak Başbakanı Haydar El İbadi ve Meclis Başkanı Selim El Cuburi ile bir araya gelmişti.