ABD'den DSG'ye ağır silah ile 120 Hummer 

ABD'den DSG'ye ağır silah ile 120 Hummer 

Sputnik'e konuşan DSG yetkilisi, ABD'nin Deyr ez Zor operasyonu kapsamında kendilerine ağır silahlar ile 120 Hummer araç gönderdiğini söyledi.

Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak gördüğü YPG'nin de içinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) ABD'den ağır silah akışı hız kesmiyor. Sputnik'e konuşan DSG'den bir yetkili, ABD'nin Deyr ez Zor operasyonu kapsamında dün kendilerine zırhlı araçlar ile ağır silahlar gönderdiğini belirtti.

'HUMMER İHTİYACI BÜYÜK'
DSG yetkilisi şunları söyledi: ''120 zırhlı Hummer araç gönderdiler. Bize gönderilen silahlar içerisinde otomatik makineli tüfekler, havan topları ve diğer hafif silahlar var. Bunlar Irak Kürdistan Bölgesi'nden (Kuzey Irak) karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan sokuldu. Oradan da tırlarla Haseke kentine getirildi. Ve Haseke'den Deyr ez Zor kentinin doğusunda IŞİD'den temizlediğimiz bölgelere bırakıldı. Bu kez zırhlı Hummer araçlar çok geldi, çünkü ihtiyaç vardı. Halen de ihtiyacımız var."

1900 TIR DOLUSU SİLAH

ABD, bugüne dek 1900 tırla DSG'ye ağır silah ve zırhlı araçlar gönderdi. Ankara ise YPG'ye silah verilmesine sert şekilde karşı çıkıyor.