ABD'den itiraf: PKK'lılara silah veriyoruz, onlarda bizim yerimize ölüyor!

ABD'den itiraf: PKK'lılara silah veriyoruz, onlarda bizim yerimize ölüyor!

Alman ARD ekibi, ABD-PKK ittifakına ilişkin ABD Ortadoğu Kuvvetleri Sözcüsü Albay Dillon'a PKK’ya hangi silahları verdiklerini sordu. Dillon itiraf etti. Raymond Thomas ise, ''PKK’lılara silahları veriyoruz, onlarda bizim yerimize binlerce kayıp veriyor'' dedi.

Geçtiğimiz ay Almanya'nın Köln kentinde, Almanya Demokratik Kürt Toplum Merkezi (NAV-DEM) tarafından 25. Uluslararası Kürt Festivali düzenlendi ve Ren Nehri kenarında bulunan Deutzer Werft Meydanı'ndaki etkinlik, terör örgütü PKK’nın İmralı’da hükümlü bulunan elebaşı Öcalan lehine bir propaganda çalışmasına dönüştü.
Etkinlik de en dikkat çeken ayrıntı ise; Almanya'da yasak olmasına rağmen Sahneye asılan dev Öcalan posteri ve katılımcıların ellerindeki Abdullah Öcalan posteriydi.
Görüntüler Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gözünden kaçmadı ve ”Berlin terörü PKK’yı destekliyor” diye görüntülere tepki gösterdi

ALMANYA İDDİALARI REDDETTİ, ‘BİZ DEĞİL, ABD PKK’YA DESTEK VERİYOR’ DEDİ

Almanya Dış İşleri Bakanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ”Berlin’in PKK’yı desteklediği” iddialarını reddetti. Ve ortaya yeni bir iddia attı:

Alman Birinci Kanalı ARD’nin ‘Panorama’ programında, Suriye’de ABD ile PKK arasındaki işbirliğine ilişkin dikkat çekici bir program yayımlandı. Programda, Suriye’deki ABD kuvvetlerinin en üst düzey komuta merkezindeki isim General Raymond Thomas ile yapılan röportajda ABD’li general, PKK ile ‘müttefik’ olduklarını kabul etti, “Ben onlara Marksist değil demokrat diyorum” dedi.

Programda, Alman solunun PKK’ya bakışı ve ‘anti-emperyalizm söylemi’ büyüteç altına alındı.

Stefan Buchen ve Yavuz Karaman’ın hazırladığı programı, 26 Ekim tarihinde ARD’nin tanınmış yüzü Anja Reschke sundu.

Programda, “Alman solunun en iyi dostu’ olarak nitelenen PKK, nasıl oluyor da emperyalist olarak ifade edilen ABD ile birlikte çalışıyor?” diye soruldu.
PKK’nin ‘ABD’yi emperyalist bir güç’ olarak ifade etmesine rağmen, Suriye’de ABD ordusu ile birlikte çalıştığına dikkat çekildi.

‘ABD HEPSİNİN PKK OLDUĞUNU BİLİYOR’

Programda, bölgeye göre isimler değişse dahi (YPG, DSG), tamamının PKK olduğu ve gerçeğin ABD tarafından gayet iyi bilindiği belirtildi.
PKK ile ABD arasındaki silah kardeşliğinin o denli ileri gittiğine değinilirken, ABD ordusunun özel kuvvetlerinin PKK’ya ait sembolleri omuzlarına takarak basına poz verdikleri kaydedildi.

İşte Alman Devlet Televizyonunda yayınlanan Thomas'ın ifadeleri:

DOĞRUDAN PKK’NIN LİDER KADROSUYLA GÖRÜŞTÜM:

Raymond Thomas: “2015'te doğrudan PKK'nın lider kadrosuyla görüştüm. Onlara ‘Arkadaşlar, şirket adınızı değiştirmeniz gerekiyor' dedim. Bir gün sonra bana dediler ki: ‘Bizim adımız artık Suriye Demokratik Güçleri'. Demokrasi kavramını bir şekilde yeni isme sokmak bana dahiyane bir fikir gibi geldi.”

Yukarıda izlediğiniz ARD'nin haberine yerleştirilen konuşma görüntülerinde, konferansta gülündüğü de duyuluyor.

‘DÜŞMANIMIN DÜŞMANI DOSTUMDUR! PKK'LILARA SİLAHLARI BİZ DAĞITIYORUZ!'

Ayrıca Thomas, ittifaktan ABD ordusunun karlı çıktığını ifade ediyor ve ekliyor: “Onlar binlerce kayıp verdiler. Biz ise sadece iki askerimizi kaybettik.”
Program, ABD-PKK ittifakına ilişkin ABD Ortadoğu Kuvvetleri Sözcüsü Albay Dillon'ın açıklamalarıyla devam ediyor. ARD ekibi, Dillon'a, PKK'ya hangi silahları verdiklerini soruyor. Dillon'ın yanıtı ise şöyle: “Her türlü araç ve gereci verdik: ulaşım araçları, silahlar, havan topu, bomba yüklü araçları imha etmek için gereken silahlar. Ayrıca müttefiklerimize mühimmat da verdik.”

ARD ekibi Dillon'un sözlerini şöyle yorumluyor: “Düşmanımın düşmanı dostumdur. Amerikan albayını gerisi ilgilendirmiyor.”

Dillon, neden Marksist olduğunu iddia eden bir örgütle ittifak yaptıklarını ise “Savaş meydanında siyaset buharlaşıyor” sözleriyle yanıtlıyor.

İTTİFAKI GİZLİYORLAR

Alman Devlet Televizyonu haber ekibi sonra kamerayı PKK'nın Suriye'deki temsilcilerinden Sinem Muhammed'e çeviriyor ve Muhammed'in “sosyal bir devrimden bahsettiğini, Amerika ile ittifakını ise gizlediğini” belirtiyor.

ARD ekibinin “Neden bu konferansta ABD ile askeri ittifakınızdan bahsetmediniz sorusuna” ise Muhammed, “sormadılar ki” yanıtını veriyor. Alman gazeteciler üsteliyor: “ABD dünyanın bir numaralı kapitalist imparatorluğu. İttifakınızda bir sorun görmüyor musunuz?” Sinem Muhammed'in Arapça yanıtı ise şöyle:
“Hayır. Biz Kuzey Suriye'de sosyal bir alternatif yaratıyoruz. Kapitalist moderniteye karşı bir alternatif yaratıyoruz.”

Alman gazeteciler tekrar sıkıştırıyor: “Ama bu hedef için dünyadaki en büyük kapitalist güçle beraber çalışıyorsunuz”. Muhammed'in haberdeki yanıtı ise kısa: “Sadece askeri anlamda.”

‘ALMAN SOLU İŞBİRLİĞİ İÇİNDE'

ARD haberi sonra merceği Alman soluna çeviriyor ve şu ifadeyi kullanıyor: “Alman solcuları hala bir yandan PKK ile dayanışma gösteriyor ama diğer yandan emperyalizme karşı mitingler düzenliyor. Bu ikisi birbirine uyuyor mu?” Haberin devamında miting esnasında Alman solcuları ile röportaj yapılıyor. “Hem emperyalizmi protesto ediyor, hem de Amerika ile işbirliğini savunuyorsunuz. Bu bir çelişki değil mi” sorusuna göstericiler “Evet bu bir çelişki, haklısınız. Ama şu an gerekli” yanıtını veriyor.

”İŞLERİ BİTİNCE SENİ ÇÖPE ATARLAR”

ARD'nin Panorama programı haberi metin halinde internet sitesine de koymuş. Alman Devlet Televizyonu'nun haberin sonuna koyduğu yorum ise şöyle:

“Almanya'da ve Avrupa'daki solcu çevreler için neredeyse Rojava yeni bir Küba, PKK ise yeniden doğan Vietcong. Ama işte arada bir fark var. Fidel Castro ve Ho Chi Minh, ABD'nin emperyalizmine karşı durarak ayakta kaldılar. Rojava ise varlığını ABD'ye borçlu. Che Guevara resimleri ve orak-çekiç flamalarıyla yürüyen PKK sempatizanı Alman, Amerikalılarla işbirliği zorunluluk sayıyor, ama hayale de kapılmıyor: Sana ihtiyaçları bitince seni çöpe atarlar.”