ABD'den Kuzey Kore ile ilgili 'bomba' iddia

ABD'den Kuzey Kore ile ilgili 'bomba' iddia

CIA Direktörü Mike Pompeo, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin (KDHC) 'birkaç ay' içinde ABD'yi nükleer silahla vurma kapasitesine erişeceğini söyledi. 'Kendi perspektiflerine göre', KDHC'nin bu amaca ulaşmanın eşiğinde olduğunu savunan Pompeo, bu son adımı nasıl durdurabileceklerine odaklanmaları gerektiğini söyledi.

ABD Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) şefi Mike Pompeo, KDHC'nin nükleer saldırı düzenleme kapasitesine ulaşmasına son bir adım kaldığını ve buna karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini savundu.

Washington'da muhafazakar eğilimli bir düşünce kuruluşu olan 'Demokrasilerin Savunulması Derneği'nde konuşma yapan ABD istihbaratının tepesindeki isim Pompeo, "Nükleer kapasitelerinde hedefe o kadar yaklaştılar ki ABD perspektifinden bakacak olursak Kuzey Kore amacına ulaşmanın eşiğindeymiş gibi davranmalıyız" dedi.

'KÜRESEL ÇABAYA İHTİYAÇ DUYUYORUZ'

Sputnik'in haberine göre Pompeo, KDHC'nin bu kabiliyetlerini geliştirmede çok hızlı davrandığı için bunları tam olarak belirlemede istihbaratın yetersiz kalacağını da şu sözlerle vurguladı:

"Artık aylardan bahsettğinize göre, bunu ayrıntılı şekilde anlama kapasitemiz bir şekilde geçersiz. Bu salı günü de olsa, 1 ay sonra da olsa, biz şu anda Başkan Trump'ın söylediği gibi Kim Jong-un'un bu kapasiteye erişmemesini sağlamak için küresel bir çabaya ihtiyaç duyuyoruz" dedi.

'5 AY SONRA BU AMACA DAHA YAKIN OLMALARINI BEKLİYORUM'

CIA şefi sözlerini şöyle sürdürdü: "5 yıl öncesine göre şu an buna (ABD'ye nükleer saldırı) daha yakınlar. Ve onları geriletecek küresel bir çabanın eksikliğinde 5 ay sonra bugüne göre buna daha yakın olmalarını bekliyorum. Şimdi şuna odaklanmalıyız: Bu bu son adımı nasıl durdururuz?"

Pompeo, Trump'ın ABD'nin vurulmasını önlemek için KDHC üzerinde askeri güç kullanılmasını desteklediğini ancak bunun ne zaman gerekli olduğunu bilmesinin zor olduğunu kabul ettiğini vurguladı.

Pompeo, "Özenli bir şekilde bunun yanıtını inceltmeye çalışıyoruz. Ancak bunun birkaç gün ve haftada olmayacağını kabul etmek gerekir" şeklinde konuştu.