ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırım kararı

ABD Hazine Bakanlığı, Rusya'ya karşı yeni yaptırım kararlarını duyurdu. ABD, çok sayıda Rus kişi ve kuruma yaptırım kararı aldı. Reuters haber ajansı, ABD'nin duyurduğu yaptırımların Rusya Federal Güvenlik Dairesi'ni de hedef aldığını duyurdu.

İngiltere ile bir kriz yaşayan Rusya’ya bir darbe de ABD’den geldi. ABD Hazine Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada Rusya’ya uygulanan yaptırımların genişletildiğini duyurdu. Reuters’ın son dakika şeklinde geçtiği haberde, ABD’nin yaptırımları ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddiası ortaya atılan 13 Rus vatandaşı ile birlikte Rusya’daki birçok kurum ve kuruluşu kapsıyor.

ABD tarafından yapılan açıklamada Rusya’nın Dünya siyasetine zarar verdiği ve ABD siyasetine etkisi dolayısıyla yaptırımların genişlediği belirtildi. ABD Hazine Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada, ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale eden ve siber saldırılar düzenleyen 5 grup ve 19 Rus vatandaşına yaptırım kararı verildiği açıklandı.

ABD Hazine Bakanlığı’nın açıklamasına göre yaptırım listesine alınan ve aralarında Rus işadamı Evgeny Prigozhin’in de bulunduğu 13 kişi, ABD Adalet Bakanlığı’nın özel yetkili danışmanı Robert Mueller tarafından ABD seçimlerine müdahale ile suçlanıyor.