ABD ile Çin arasında lazer krizi

ABD ile Çin arasında lazer krizi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White, Cibuti’den kalkan uçaklarının bölgede bulunan Çin askeri üssü tarafından lazerle tacizine uğradığını ve bu konuda Çin’i ikaz ettiklerini belirtti.

Pentagon tarafından yapılan açıklamada, Çin’in Cibuti’den havalanan ABD uçaklarını lazerle taciz etmesi sonucu, Çin’e diplomatik protesto verildiği belirtildi

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Dana White, haftalık basın toplantısında, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Sözcü White, ABD’nin Cibuti’de bulunan askeri üssünden havalanan uçakların, üssün yakınında bulunan Çin üssünden kimliği belirsiz kişilerce lazer tacizine maruz bırakıldığını kaydetti.

 Pentagon Sözcüsü White, “Bunlar çok ciddi olaylar. Biz konuyla ilgili Çinli yetkilileri uyardık ve bir soruşturma yürütülmesini talep ettik. Bu gibi olaylar havacılık için gerçek bir tehdittir” ifadelerini kullandı.

İKİ ASKER YARALANDI

Reuters’ın haberine göre; Yaşanan lazerle engelleme olayları sonucunda iki ABD askeri hafif derecede yaralandı. ABD’nin bölgede hem Kızıldeniz’i hem de Somalili korsanları engellemek için 4000 personelli askeri üssü bulunuyor.