5 bin din görevlisi öğretmen oldu

5 bin din görevlisi öğretmen oldu

2002'den beri Diyanet kadrosuna girip ardından başka kurumlara, kamu görevlisi olarak geçenlerin büyük bölümünün öğretmen olduğu öğrenildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Diyanet'ten MEB kadrosuna geçenlerin sayısını 5 bin olarak açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ 2002 yılından bu yana Diyanet'te göreve başlayıp, daha sonra başka kurumlara kamu görevlisi olarak geçenlerin büyük bölümünün öğretmen olduğunu bildirdi.
Bekir Bozdağ TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda şu bilgiyi verdi;

YARGIYA GİTTİLER, İZİN VERDİ

“2002'den bugüne kadar başka kurumlara 9 bin 318 kişi geçmiş. Bunların büyük bir kısmı öğretmenliğe geçiştir çünkü ilahiyat fakültesi mezunları öğretmen olabiliyor. Öte yandan bir kısmının üniversitelere geçiş, doktorasını, yüksek lisansını yapmış olanların ilahiyat fakültelerine, İslami ilimler fakültelerine geçtiğini görüyoruz. Diğerlerinden de farklı kurumlara geçiş var, bütün kurumlara, kime ne kadar geçtiği de belli. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı'na 5 bin 50 kişi geçmiş, yani bunların tamamı öğretmen statüsünde geçen arkadaşlarımız. Tabii, bunlar yüksek öğrenimde eğitim gördükleri için daha üst görevleri veya başka sınavları kazandığı zaman onların oraya geçmeleri onların hakkıdır. Konu yargıya gitmiş ve yargı da ‘izin vereceksiniz' diye kararlar vermiştir.''