ABD'li dilbilimciden Trump'ın açıklamasına tepki: Şok edici!

ABD'li dilbilimciden Trump'ın açıklamasına tepki: Şok edici!

Latin Amerika ülkeleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Venezüella'ya askeri seçeneğin olasılık dahilinde olduğunu' söylemesinin ardından, isim vermeden tepki gösterdi. ABD’li dilbilimci ve düşünür Noam Chomsky ise 'şok edici ve tehlikeli' dedi.

Açıklamayla ilgili ilk mesaj Kolombiya'dan geldi.
Kolombiya Dışişleri Bakanı yazılı bir basın açıklamasıyla Venezüella'da 'uluslararası bir biçimde askeri önlemlere ve güç kullanımına karşı' çıktı.

Açıklamada Venezüella'nın egemenliğini ilgilendiren bütün önlemlerin barışçıl yollarla alınması gerektiği belirtildi.

Telesur'un haberine göre ABD'li dilbilimci ve düşünür Noam Chomsky de Trump'ın sözlerini 'şok edici ve tehlikeli' olarak tanımladı.

MEKSİKA: KRİZ ASKERİ EYLEMLERLE ÇÖZÜLEMEZ

Kolombiya'dan kısa sir süre sonra Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro'yu en çok eleştiren isimlerden olan Meksika Dışişleri Bakanı Luis Videgaray, "uluslararası ilişkilerde tehdit ve güç kullanımına" karşı çıkarak Venezüella'daki krizin iç ya da dış askeri eylemlerle çözülemeyeceğini vurguladı.

'KABUL EDİLEBİLİR TEK ENSTRÜMAN DİYALOG VE DİPLOMASİDİR'


Arjantin, Brezilya, Paraguay ve Uruguay'ın oluşturduğu, bu dönem Brezilya'nın başkanlığı altındaki Güney Ortak Pazarı (Mercosur) da yazılı bir açıklamayla yine Trump'ın adını anlamadan Venezüella'ya bir askeri müdahale olasılığını kınayarak "Demokrasi için kabul edilebilir tek enstrüman diyalog ve diplomasidir" ifadeleri kullandı.

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, Venezüella konusundaki 'askeri seçeneğin' olasılık dahilinde olduğunu söylemişti.

Geçen hafta ise ABD, Maduro'yu 'diktatör' olarak tanımlayarak ABD vatandaşlarının ve ABD'li şirketlerin Maduro'yla ticari ilişki kurması yasaklamış ve bakan düzeyindeki pek çok Venezüellalı yetkilinin ABD'deki mal varlıkları dondurulmuştu.