ABD'nin çıkardığı liste Putin'i çıldırtacak!

ABD'nin çıkardığı liste Putin'i çıldırtacak!

ABD 114 ünlü Rus ismi kara listeye aldı. Hazine Bakanlığı Rusya'nın ABD seçimlerine etkisi bulunduğuna inanılan 96 iş adamını da listeye ekledi. Listede Sberbank ve Gazprom'un da CEO'ları bulunuyor.

ABD Hazine Bakanlığı 114 ismi Rusya'ya karşı yaptırımlar çerçevesinde kara listeye aldı.

Reuters’ın haberine göre; Kara listeye alınan isimler arasında 96 iş adamı da bulunuyor. Hazine Bakanlığı'nın açıklamasına göre kara listeye alınan iş adamlarının hepsinin 1 milyar doların üzerinde parası bulunuyor.

Listeye alınan isimler arasında Türkiye'de Denizbank'ın sahibi olan Sberbank'ın CEO'su German Gref, Sberbank'tan sonra Rusya'nın en büyük ikinci bankası olan VTB'nin CEO'su Andrey Kostin de bulunuyor. Rusya'nın en büyük doğalgaz şirketi Gazprom'un CEO'su Alexei Miller'da listeye alındı.

İngiliz Arsenal Futbol Kulübü'nün sahibi Alisher Usmanov ve Kaspersky güvenlik sistemlerinin patronu Eugene Kaspersky de yaptırım listesine alındı.

TRUMP YÖNETİMİNDE BU NASIL OLUYOR?

Peki ya Rus lider Vladimir Putin’e duyduğu sempati ile bilinen Donald Trump yönetiminde böyle bir olay nasıl gerçekleşti. Hazine Bakanlığı ABD seçimlerine yönelik yapılan Rusya müdahalesine ilişkin böyle bir yaptırım kararı aldığını bildiriyor. ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile Trump’ın arasının da çok iyi olmadığı aşikar ikili geçen hafta güçlü dolar tartışması üzerinden gündem olmuştu.