ABD, Rakka operasyonu kapsamında SDG'ye 140 tırlık ağır silah gönderdi

ABD, Rakka operasyonu kapsamında SDG'ye 140 tırlık ağır silah gönderdi

ABD, Rakka operasyonu kapsamında YPG'nin de içerisinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri'ne (DSG) zırhlı Hummer araçları ve ağır silahlar gönderdi

Konuyla ilgili Sputnik'e konuşan YPG'nin de içerisinde yer aldığı SDG'den bir yetkili, ABD'nin gönderdiği silah ve zırhlı araçların dün ulaştığını belirtti.

Yetkili, "ABD, Rakka operasyonu nedeniyle bize zırhlı araçlar ve ağır silahlar gönderdi. Zırhlı Hummer araçlar bu sefer daha çok geldi. Silahlar ve zırhlı araçlar Kuzey Irak'tan karayoluyla Semelka Sınır Kapısı'ndan Rojava'ya sokuldu. Oradan da tırlarla Tabka'ya gönderildi. Silahlar ve zırhlı araçlar 140 tırla geldi. Bu silah ve araçlar Rakka tarafına getirilerek bize teslim edildi. Rakka operasyonunda kullanılacaklar. Rakka'da sokak savaşları çok yaşandığından zırhlı hummer araçlarına çok ihtiyaç vardı. Biz ihtiyaca göre ABD'ye liste sunuyoruz onlar da ona göre gönderiyorlar. ABD bize son dönemde Rakka operasyonu nedeniyle zırhlı araçlar ile ağır silahlar çok gönderiyor çünkü ihtiyaç var. IŞİD bomba yüklü araçlarla direniyor. Kentte çatışmalar şiddetli bir şekilde devam ediyor" ifadelerini kullandı.