‘ABD, Suriye’de beceriksiz bir politika izliyor’

‘ABD, Suriye’de beceriksiz bir politika izliyor’

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ABD’nin Suriye’deki tek taraflı eylemlerinin Türkiye’yi çıldırttığı açıklamasını değerlendiren Vavilov, ABD’nin başta Suriye olmak üzere Ortadoğu’daki politikasının beceriksizce olduğunu belirtti.

Rusya Diplomasi Akademisi'nden Prof. Dr. Aleksandr Vavilov, Suriye'nin kuzeyindeki gerilim için, "Bu, ABD'nin beceriksizliğinin sonucu" değerlendirmesinde bulundu.
ABD'nin başta Suriye olmak üzere Ortadoğu'da izlediği politikası için "güçten kaynaklanan küstahlık" diyen Vavilov, "Onlara göre güçlüysen haklısın, güç her şeyi halleder. Ama hayır. Modern dünyada güç her şeyi çözmez. Çok kutuplu dünya bir dünya oluşuyor"dedi.

Sputnik'in haberine göre ABD'nin Türkiye'yi çıldırtan eylemlerinin "mevcut durumu ve bağlantıları bilmezlikten" geldiğini dile getiren Vavilov, "ABD'nin eylemleri zararlı ve yıkıcı. ABD'nin, Ortadoğu'da kırdığı ceviz bini aştı. Dükkana giren fil gibi her şeyi yıkıp kırdıktan sonra eski hale getirmek çok zaman alacak, büyük çabalar gerektirecek" ifadelerini kullandı.