ABD'de seçimler bel altına indi

ABD'de seçimler bel altına indi

ABD başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin aday adayı Hillary Clinton’a yakın NYT, Cumhuriyetçi aday Donald Trump’ın kadınlarla ilişkisini anlatan bir makale yayımladı. Sağcılara yakın, güvenilirliği şüpheli bir sitede ise Bill Clinton’ın eski sevgililerinden Sally Miller, Hillary Clinton’ı kokainman olmakla suçladı, lezbiyen olduğunu iddia etti.

A ‘sınırları’... BD’de başkanlık seçimlerinde sona yaklaştıkça tarafların üslubu da giderek sertleşiyor. Yalnızca partilerin aday adayları arasında değil ABD basınında da kılıçlar çekilmiş durumda... Kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için Demokrat Parti’nin en güçlü başkan adayı Hillary Clinton’ı desteklediklerini açıklayan New York Times (NYT) gazetesi, Cumhuriyetçi Parti’den Clinton’ın rakibi olması beklenen Donald Trump ile ilgili bir kadınlar dosyası yayınladı. Gazete kadınlara yönelik hakarete varan sözleri tepki toplayan Trump ile yolu kesişmiş 50 kadar kadınla görüştü.

‘Önemli olan görüntü’

Trump’ın eğitim gördüğü New York Askeri Akademisi’nden bir sınıf arkadaşı, milyarder işadamının o zaman bile kampusa davet ettiği kızların güzel olması konusunda çok duyarlı olduğunu anlattı. Bu kişi Trump’ın karşılarına sürekli başka bir kadınla çıktığını söylerken “Donald için önemli olan görüntüdür” dedi. Trump’ın kadınlara bakış açısının otoriter ve seksist babasının etkisi altında şekillendiğini iddia eden gazete, işadamının kadınların dış görünüşleriyle ilgili takıntısına ve kilolu kadınları aşağılamasına da örnekler verdi. Trump’ın uzun yıllar birlikte çalıştığı üst düzey yöneticilerinden Barbara Res, kendisine de kilo aldığı zamanlarda “Bakıyorum şeker seviyorsun” dediğini aktardı. Res, Los Angeles’te birlikte gittikleri bir toplantıda Trump’ın Kalifornia’ya yaşayan kadınlar için “Burada kadınlar kalçalarına çok iyi bakıyor” dediğini öne sürdü. Trump ile güzellik yarışması organizasyonunda çalışan Jill Harth ise işadamının onu sürekli seks hayatıyla ilgili sorular sorarak taciz ettiğini anlattı. Harth, Trump’ın elle tacizde bulunduğunu da söyledi.

Kokainman lezbiyen


Sağcı basın ise Bill Clinton’ın eski sevgililerinden birini ‘ortaya çıkardı.’ Sally Miller, güvenilirliği şüpheli olan The American Mirror isimli bir site için kaleme aldığı yazıda Bill Clinton’la birlikte olduğu döneme dair çarpıcı iddialarda bulundu. Buna göre Bill Clinton eşi Hillary’nin kokain kullandığını ve lezbiyen olduğunu söylüyordu. Bir keresinde de evlenmeden hamile kaldığında kürtaj yaptırdığını anlattı. Miller ayrıca Bill Clinton’ın Hillary’nin ne kadar bencil ve dengesiz olduğunu, her şeyi kontrol altında tutmayı sevdiğini, çocuklardan ne kadar nefret ettiğini, öfke krizleri nedeniyle kokain alışkınlığına ses çıkarmadıkları yönünde ifadeler kullandığını da iddia etti.