ABD'de tren kazası: Ölü ve yaralılar var

ABD'de tren kazası: Ölü ve yaralılar var

ABD Ulaştırma Bakanlığı, Washington eyaletinde eyaletler arası yol üzerinde bir yolcu treninin raydan çıktığını açıkladı. Tren kazasında ölü ya da yaralılar konusunda ise resmi bir açıklama yapılmadı. Yetkililer, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını ve kapsamlı açıklamanın ileri saatlerde yapılacağını belirtti.

ABD’nin Washington eyaletindeki Tacoma kenti yakınlarında yüksek hızlı Amtrak treni raydan çıktı. Trenin bir kısmının üst geçitten sallandığı kaydedilirken; Pierce Bölge Şerifi’nin Twitter’dan yaptığı açıklamada, “ölü ve yaralılar” bulunduğu belirtildi ancak sayıya dair detaylı bir bilgi verilmedi.

Associated Press, trenin yerel saat 08.00’den kısa bir süre önce gerçekleşen kaza sırasında Seattle’ın yaklaşık 64 kilometre güneyinde bulunduğunu aktardı.

Eyaletlerarası I-5 otobanının Lewis-McChord Üssü’nün güneyinde kalan bölümünün trafiğe kapatıldığı ve araç sahiplerine kaza bölgesinden uzak durmaları çağrısı yapıldığı belirtildi.

Olay yerine ilk ulaşan müdahale ekiplerine teşekkür eden Washington Valisi Jay Inslee, “Trendekiler için dua ediyoruz ve herkese de aynısını yapmaları çağrısında bulunuyoruz” dedi.