ABD’den Türkiye açıklaması...Çark ediyor

ABD’den Türkiye açıklaması...Çark ediyor

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye-Suriye sınırında kurulacağı ve 30 bin YPG'liden oluşacağı iddia edilen "sınır gücü" hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Türkiye-Suriye sınırında kurulacağı ve 30 bin YPG'liden oluşacağı iddia edilen "sınır gücü" hakkında çok önemli açıklamalarda bulundu. Tillerson, "ABD'nin böyle bir niyeti yok. Türkiye'nin neden tepki verdiğini anlıyoruz ve onlara bir açıklama borcumuz var" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Kanada’dan Washington’a dönerken, uçakta bulunan basın mensuplarına gündemdeki sıcak konularla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Tillerson, Türkiye-Suriye sınırına yerleştirileceği iddia edilen ve YPG’nin iskeletini oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’nden (SDG) oluşan 30 bin kişilik “sınır gücü” konusunda net ifade kullanarak, “ABD’nin böyle bir planı ve isteği yoktur. Türkiye’nin bu konuda verdiği tepkileri neden verdiğini anlıyoruz ve bir açıklama borçluyuz” diye konuşan ABD Dışişleri Bakanı, “Konu yanlış aktarıldı ve bazı kişiler de yanlış ifadeler kullandı” dedi.

Tillerson, ABD’nin Suriye’deki “özgürleştirilmiş bölgelerde” yerel güçlerin güvenliği sağlamasından yana olduklarını belirtti.