AFD sözcüsü: Şu an sorun Erdoğan!

AFD sözcüsü: Şu an sorun Erdoğan!

Türkiye-Almanya ilişikileri üzerine açıklama yapan AFD Avrupa sözcüsü Dr. Hugh Theodore Bronson, Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olmadığını ve şu an için sorunun Erdoğan olduğunu belirtti.

Almanya seçimlerinde meclise üçüncü parti olarak giren aşırı sağcı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Avrupa Sözcüsü Dr. Hugh Theodore Bronson, verdiği bir röportajda Türkiye-Almanya ilişkileri üzerine konuştu. Bronson, Türkiye'nin Avrupa'nın bir parçası olmadığını belirtirken, birçok Alman için şu an sorunun Erdoğan olduğunu söyledi.

Almanya'da genel seçimde yüzde 13.3 oy alarak ilk kez Federal Meclis'e (Bundestag) giren aşırı sağcı, İslam ve göç karşıtı Almanya için Alternatif Partisi'nin (AfD) Avrupa Sözcüsü Dr. Hugh Theodore Bronson BBC Türkçe'ye konuştu.

'TÜRKİYE AVRUPA'NIN BİR PARÇASI DEĞİL'

Bronson, Türkiye'de gazetecilerin ve Alman vatandaşların 'keyfi tutuklamalara maruz kaldığını' söyledi. Bronson, "Türkiye Avrupa'nın parçası değil ama Türkiye ile ilişkilerimiz iyi olmalı" dedi.

Türkiye ile Almanya'nın uzun süredir müttefik olduğunu ama liderler arasında bunun geçerli olmayabileceğini belirten Bronson, "Birçok Alman için şu an sorun Erdoğan ve onun sert rejimi. Erdoğan gazetecileri, öğretmenleri ve avukatları tutuklatıyor. Bu demokratik bir yaklaşım değil" diye konuştu.

AfD sözcüsü, Türkiye'nin gelecekte öneminin daha da artacağını ifade ederken, "Türkiye ile ekonomik ve finansal ilişkilerimiz iyi olmalı" ifadelerini kullandı.