Afganistan'da Şii camisine intihar saldırısı.... Çok sayıda ölü var!

Afganistan'da Şii camisine intihar saldırısı.... Çok sayıda ölü var!

Afganistan'ın doğusundaki Paktiya vilayetinde Şiilerin gittiği bir camide cuma namazı sırasında intihar saldırısı düzenlendiği ve en az 20 kişinin saldırıda hayatını kaybettiği açıklandı.

Yerel medyaya göre Gardez kentinde Şiilerin gittiği Khawaja Hassan camisine iki kişi saldırdı.
Cuma namazı sırasında gerçekleşen saldırı esnasında içeride yaklaşık 60 kişinin olduğu belirtildi. Görgü tanıklarına göre saldırganlardan biri içeride üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirirken diğer saldırgan cemaatin üzerine ateş açtı.

Olay yerini ziyaret eden üst düzey hükümet görevlisi Abdullah Hazret "Acil durum ekipleri 25 kişinin cesedini topladı ve yaklaşık 40 yaralı hastaneye kaldırıldı" dedi. 

Saldırıyı henüz hiçbir örgüt üstlenmedi. 

Hükümetle barış görüşmelerine başlamayı kabul etmesi için üzerinde baskı olan Taliban son aylarda büyük kentlerdeki şiddetli saldırıları üstlenmedi.

Ancak IŞİD son aylarda Celalabad ve başkent Kabil'de hükümete ait binalardan ebelik eğitimi veren bir merkeze kadar çok çeşitli hedeflere ölümcül saldırılar gerçekleştirdi.

Geçen ay IŞİD mensubu bir intihar bombacısı Kabil Uluslararası Havalimanı yakınlarında üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirmiş ve saldırıda 23 kişi ölmüştü.