AKP'li Aktay Katar'a sahip çıktı: İhvan'ı dışlarsanız IŞİD ile uğraşırsınız

AKP'li Aktay Katar'a sahip çıktı: İhvan'ı dışlarsanız IŞİD ile uğraşırsınız

AKP Siirt milletvekili Yasin Aktay, Müslüman Kardeşler'e destek gerekçesiyle Katar'a yapılan baskıyı değerlendirdi: Müslüman Kardeşler'i demokrasi alanının dışına iterseniz, IŞİD gibi gruplarla uğraşmanız gerekir.

‘Terörü desteklediği’ gerekçesiyle ablukaya alınan Katar’ın Körfez ülkelerinin taleplerine bugün yanıt vermesi beklenirken, dünya basınının Türkiye’nin tavrına ilgisi de sürüyor. Bloomberg sitesinde yayımlanan ‘Suudiler Müslüman Kardeşler’in peşinde ve Türkiye bunu engelliyor‘ başlıklı haberde, Ankara’nın Katar krizine ilişkin tavrı mercek altına alındı.

Haberde bölgede Suudi Arabistan ve İran cephelerinin yanı sıra Katar-Türkiye-Müslüman Kardeşler’den oluşan üçüncü bir cephe daha bulunduğu belirtildi; Suudilerin Müslüman Kardeşler’den kurtulmak istediği vurgulandı. AK Parti Siirt milletvekili Yasin Aktay ise Bloomberg’e demecinde, Müslüman Kardeşler’in demokrasi dışına itilmesinin alternatifinin, IŞİD ve benzeri örgütler olacağını savundu. Müslüman Kardeşler’in ‘İslami demokrasiyi temsil ettiğini’ söyleyen Aktay, “Eğer onları demokrasi alanının dışına iterseniz, o zaman IŞİD gibi gruplarla uğraşmanız gerekir” dedi.

Mısır’da yönetimi tek elde toplama hamlesine karşı protestolara kulak vermeyince askeri darbeyle iktidardan indirilen Müslüman Kardeşler yönetiminin eski planlama bakanı Amr Darrag da Türkiye’nin tavrını değerlendirdi. Şu an İstanbul’da yaşayan Darrag, “Türkiye Katar’ın tarafında duruyor çünkü Katar teslim olur veya düşerse, Türkiye’nin korunmasız hale geleceğine dair bir inanç var” dedi. Darrag, Katar ve Türkiye’nin ikisinin de tavır değiştirmesinin ‘muhtemelen bölgedeki ılımlı İslami hareketlerin bir süreliğine son bulacağı’ anlamına geleceği yorumunu da yaptı.