Alman Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel Türkiye'den ayrılacak

Alman Dışişleri Bakanı: Deniz Yücel Türkiye'den ayrılacak

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Türkiye'de tahliye edilen Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel'in havalimanına gittiğini ve Türkiye'den ayrılacağını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gabriel, "Yücel, İstanbul'daki havalimanından çıkış yaparak Türkiye'den ayrılacak. Bu vesileyle, Yücel'in serbest kalması için Türkiye ve Almanya arasında hiçbir anlaşma yapılmadığının altını çizmek istiyorum" dedi.

'TÜRKİYE'DE HALEN 5 ALMAN VATANDAŞI TUTUKLU'

Türkiye'de halen 5 Alman vatandaşının tutuklu bulunduğunu kaydeden Gabriel, bu tutuklamaların siyasi motifli olduğunu vurguladı.

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi, Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel hakkında hazırlanan iddianameyi kabul ederek, tahliyesine karar vermişti. Soruşturma sonunda hazırlanan iddianamede, Yücel'in 'terör örgütü propagandası yapmak' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlarından 4 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Deniz Yücel, "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 27 Şubat 2017'de tutuklanarak, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne konulmuştu.