Almanya'dan Erdoğan'ın boykot çağrısına sert tepki

Almanya'dan Erdoğan'ın boykot çağrısına sert tepki

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boykot çağrısına yönelik olarak Türkiye'den hiçbir müdahaleye müsamaha etmeyeceklerini söyledi.

Erdoğan'ın "Türkiye ile Gümrük Birliği anlaşmasını güncellemeyeceğiz" ifadesinin ardından Merkel'e cevap olarak söylediği "Türk seçmenler sandıkta gerekli dersi vermeli" ifadesine Almanya Başbakanı'ndan yanıt geldi.  Herford'da parti mitingi sırasında konuşan Merkel, "Türkiye kökenliler de dahil tüm Alman vatandaşlarının özgür seçim hakkı vardır. Hiçbir müdahaleye müsamaha göstermiyoruz" dedi.

'ERDOĞAN TARAFTARI OLMAYAN HERKES VATAN HAİNİ İLAN EDİLİYOR'

DW Türkçe'nin aktardığına göre, Yeşiller Partili liste başı adayı Cem Özdemir de Erdoğan'ı eleştiren isimler arasında yer aldı. Erdoğan'ın seçimlere beş hafta kala yaptığı çağrıyı biraz şaşırtıcı bulduğunu söyleyen Özdemir, "Demokrasi yanlısı olup, Türkiye'deki baskı ve yolsuzluğa karşı olan ve Erdoğan taraftarı olmayan herkes vatan haini ve düşman ilan ediliyor" dedi. Özdemir, "AfD'nin Erdoğan'ın listesinde yer almaması ilginç. Bu da onların ideolojisi ile Erdoğan arasındaki bağı gösteriyor" şeklinde konuştu.

'DESPOT SINIRLARI AŞIYOR'

Bild gazetesine konuşan Hristiyan Sosyal Birlik Parti (CSU) Genel Sekreteri Andreas Scheuer ise açıklamasında, "Federal seçimler için seçim direktifleriyle Boğaziçi'ndeki despot sınırları aşıyor" şeklinde konuştu.

'Erdoğan'ın katlanılamaz bir şekilde Alman iç politikasına karıştığını' söyleyen Scheuer, "Erdoğan Türkiye kökenli Almanları beşinci sütunu haline getirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE'DEKİ İNSAN HAKLARI İHLALLERİNİ ELEŞTİRENLER TÜRKİYE DÜŞMANI DEĞİLDİR'

Scheuer, "Buna izin vermeyeceğiz. Almanya'da seçme hakkı olan herkes demokratik ve özgür biçimde seçer. Ve Türkiye'deki insan hakları ihlallerini eleştirenler de Türkiye düşmanı değildir" dedi.

'BURADAKİ HİÇ KİMSENİN ANKARA'NIN DİREKTİFLERİNE İHTİYACI YOK'

Federal Meclis Türk-Alman Parlamenterler Grup Başkanı Michelle Müntefering de "Almanya'daki seçimler, eşit, özgür ve gizlidir. Bu ülkede yaşayan vatandaşların muhakeme gücü de buna gereksinim duyuyor. Burada hiç kimsenin Ankara'dan direktiflere ihtiyacı yok" dedi.

Hristiyan Demokrat Birlik Partili (CDU) Cemile Giousouf, Bild gazetesine verdiği demeçte, "Türkiye kökenli Alman vatandaşları ülkeleri için neyin iyi olduğunu Sayın Erdoğan'dan daha iyi biliyor. Çoğunluk onun iç politikasına alet edilmekten bıktı" şeklinde konuştu.