Almanya'dan sert açıklama: Erdoğan kumar oynuyor

Almanya'dan sert açıklama: Erdoğan kumar oynuyor

Almanya Maliye Bakanı Schaeuble, "Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan yüzlerce yıllık ilişkileri tehlikeye sokuyor" dedi.

Ankara hattındaki gerilim devam ederken, Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble’den Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yeni bir eleştiri geldi. Schaeuble, Erdoğan’ın iki ülke arasındaki ‘yüzlerce yıllık ilişkileri riske attığını’ savundu.

Reuters ise, “Schaeuble: Erdoğan Almanya’yla yüzlerce yıllık ilişkisiyle kumar oynuyor” başlığıyla geçtiği haberde bakanın sözlerine yer verdi.

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild’e konuşan Schaeuble, “Yüzlerce yıllık ortaklık tehlikeye atıyor. Bu dramatik çünkü bizi birbirimize bağlayan çok şey var. Fakat bize şantaj yapılmasına izin veremeyiz” dedi.

Almanya Cumhurbaşkkanı Frank-Walter Steinmeier de dün, ülkesinin aldığı yaptırım kararına destek verdiğini söylerken Almanya Başbakanı Angela Merkel’in sağ kolu Peter Altmaier de diyalog çağrısı yapmıştı.

NE OLMUŞTU?

Çifte vatandaşlığı bulunan gazeteci Deniz Yücel’in ardından insan hakları savunucusu Peter Steudtner’in de tutuklanması üzerine, Almanya dün Türkiye’ye karşı bir dizi önlem açıklamıştı. Gabriel önceki gün düzenlediği basın toplantısında ‘Türkiye’ye uyguladıkları politikaya yeni bir yön verme’ kararını ilan etmişti.Gabriel, ‘Türkiye’ye yatırımları artık garanti edemeyeceklerini’ söylemiş; tam üyelik müzakereleri konusunda AB’yle görüşeceklerini belirtmiş; Türkiye’ye yönelik seyahat uyarısı da Almanlara ‘aşırı dikkatli olma’ tavsiyesinde bulunacak şekilde güncellenmişti.