Almanya'dan Trump'a sert yanıt

Almanya'dan Trump'a sert yanıt

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen de ABD Başkanı Donald Trump'ın Almanya'nın tamamen Moskova tarafından "kontrol edildiğini" suçlamasına tepki göstererek Almanya'nın Rus politikasının esiri olmadığını söyledi.

Trump bugün, Almanya'nın "Rusya'nın esiri" olduğunu söyledi ve bu ülkenin Rusya'dan Baltık Denizi'nden geçen doğalgaz boru hattı anlaşmasına verdiği desteği ve savunma harcamalarını daha fazla artırmamasını eleştirdi.

Brüksel'deki NATO zirvesi öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile bir araya gelen Trump, Almanya Moskova ile gaz anlaşmalarını desteklerken, ABD'nin Rusya'ya karşı Avrupa savunma sistemlerinin maliyetini ödemesinin "çok yakışıksız" olduğunu belirtti.

Trump'ın açıklamalarının ardından NATO zirvesinde konuşan von der Leyen, "Şüphesiz Rusya ile pek çok sorunumuz var" dedi. Trump'ın suçlaması sorulduğunda von der Leyen, "Buna rağmen ülkeler veya ittifaklar ve muhalifler arasındaki iletişim hattını tartışmasız açık tutmak gerekir" dedi. Trump bugün zirvede Almanya Başbakanı Angela Merkel ile, Pazartesi günü de Helsinki'de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşecek.