Almanya ile ipler kopuyor

Almanya ile ipler kopuyor

Ankara-Berlin krizi derinleşiyor... 16 Nisan anayasa referandumu öncesi Türk bakanlara miting izni verilmemesinin ardından patlak veren gerilimde ipler kopuyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, İncirlik krizi ve Türkiye'deki tutuklu Almanlar konusunda çok sert mesajlar verdi. Gabriel “Hakaretlerinizi bile sineye çektik. Artık yeter. Sabrımızın da bir sınırı var. Türkiye’ye giren Alman vatandaşlarının çıkamaması kabul edilemez ve Alman Meclisi de şantaj yapılacak yer değildir” dedi.
Neue Osnabrücker Zeitung gazetesine dış ilişkiler ve gündemdeki siyasi konulara ilişkin kapsamlı bir mülakat veren Gabriel, Türkiye'nin İncirlik'e Alman politikacıların ziyaretini tekrar engellemesini eleştirdi.

ÇOK AMA ÇOK SERT KONUŞTU

Alman Meclisi'nin görevlendirdiği askerler, orada IŞİD'e karşı önemli bir görev yürütüyor. Bu sadece bizim için değil, ABD ve NATO için de önemlidir. Eğer bu durum Türkiye'nin yaptığı gibi politik bir amaç için sürekli istismar edilecekse, kabul edilemez” diyen Gabriel sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bize kim baskı yapmaya kalkar, kim Alman anayasasında yer alan iltica hakkını kötüye kullanmak ister, kim askerlerin politikacılar tarafından ziyaret edilmesine izin vermez, kim bizi mültecileri tutuklamak ve işkence etmekle suçlarsa, bizim granit gibi tavrımızla karşılaşıyor. Buna geçmişte de izin vermedik, gelecekte de vermeyiz.”