Amerikancı darbeye karşı direnişe geçtiler: Maduro 'sonuna kadar savaşacağım' dedi!

Amerikancı darbeye karşı direnişe geçtiler: Maduro 'sonuna kadar savaşacağım' dedi!

"Venezuela’yı Washington’dan yönetmek istiyorlar. Washington’un emirlerini uygulayan kukla bir yönetim mi istiyorsunuz? Venezuela’yı Bogota’dan yönetmek istiyorlar. Kendimizi oligarşinin kölesi haline mi getireceğiz?"

Venezuela’da orduya darbe çarğısı yapan Amerikancı muhalif lider Juan Guaido, kendisini ülkenin geçici başkanı ilan ederken finansmanlığını üstlenen ABD’den destek gecikmedi. Donald Trump, Guaido’yu ülkenin meşru lideri olarak tanıdığını açıkladı. Başkanlık sarayının önünde Venezuela halkına konuşan Devlet Başkanı Nicolas Maduro, sonuna kadar savaşacağını açıklarken "Diplomatik delegasyonlarının ülkeyi terk etmeleri için 72 saati var" dedi.

CARACAS'TA ON BİNLER SOKAKTA
TeleSUR, başkent Caracas'ta on binlerce kişinin düzenlendiği mitingle Guaido'nun yasa dışı başkanlık deklarasyonuna ve ABD'nin darbe girişimine tepki gösterdiğini duyurdu.

MADURO: TÜM İLİŞKİLERİ KESİYORUM
Yaşananlar üzerine Başkanlık sarayının önünde kendisini destekleyenlere açıklama yapan Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, "Venezuela halkı, 'Darbeye, müdahaleciliğe, imparatorluğa hayır' diyor. Burada teslim olan hiç kimse yok. Biz mücadeleye, barışın ve ilerlemenin zaferine doğru gidiyoruz" dedi.

Maduro, "Başkanı sadece halk seçer. Uluslararası burjuva medya sizi, halkımızı görmüyor. Ama biz buradayız, devrimci halk" ifadelerini kullandı.

İLGİLİ HABER | Venezuela'da Amerikancı darbe!

Maduro konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz Venezuelalılar, Washington, Venezuela’ya başkan belirleyebileceğini düşünürken sessiz kalabilir miyiz? Biz, devrimci Hugo Chavez’in ülkesiyiz. Daha önce de söyledim, ABD hükümeti Venezuela’ya kukla bir yönetim yerleştirmek istiyor.

Çok ileri gittiler. Emperyalist ABD hükümetiyle tüm diplomatik ve siyasi ilişkileri kesme kararı aldım. Dışarı! Hepsi gidebilir.

Venezuela’yı sivil krize, şiddetin yaşanabileceği bir krize sürüklemeye çalışmak, ABD’de iktidarı elinde bulunduran hükümet ve aşırılıkçılar için büyük bir sorumsuzluktur.

İmparatorlukla tüm diplomatik ilişkileri kesiyorum. Diplomatik delegasyonlarının ülkeyi terk etmeleri için 72 saati var.

Venezuela’yı Washington’dan yönetmek istiyorlar. Washington’un emirlerini uygulayan kukla bir yönetim mi istiyorsunuz? Venezuela’yı Bogota’dan yönetmek istiyorlar. Kendimizi oligarşinin kölesi haline mi getireceğiz?

Venezuela saygındır. Ne darbe ne müdahalecilik. Venezuela barış ve ilerleme istiyor."