Arap bakandan utanmaz açıklama: Ankara yönetmeyecek!

Arap bakandan utanmaz açıklama: Ankara yönetmeyecek!

Arap dünyası ile Türkiye arasındaki tansiyon düşmüyor... Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargash Twitter üzerinden saçmaladı. Gargash, Twitter hesabından, "Arap dünyası Ankara ya da Tahran tarafından yönetilmeyecek" dedi.

Son haftalarda Birleşik Arap Emirlikleri ile Türkiye arasında yaşanan gerilim yükseliyor… Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gargaş, Arap ülkelerinin Suudi Arabistan ve Mısır etrafında şekillenmesi gerektiğini söyledi.

Resmi Twitter hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Gargash, Türkiye’yi hedef aldı. Geçtiğimiz hafta Fahrettin Paşa krizinin yaşandığı Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışişleri bakanı, “Bölgedeki jeostratejik yarış Kahire ve Riyad merkezli güçlendirilmiş bir Arap birliğini gerekli kılıyor” ifadesini kullandı.

Reuters’ın aktardığı haberde Gargash’ın, “Mezhepsel ve partizan yaklaşım kabul edilebilir bir alternatif değil. Arap dünyası Tahran ve Ankara tarafından yönetilmeyecektir” dediği belirtildi.

TWEET BÜYÜK TEPKİ ÇEKMİŞTİ

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed, Türkleri 1916 yılında suç işlemekle suçlayan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Iraklı bir Twitter kullanıcısının paylaşımını, kendi Twitter sayfasında paylamıştı. Tweette Fahri Paşa'nın suç işlediği, Araplardan para ve değerli yazmalar çaldığı iddia ediliyordu.

Paylaşımın son cümlesi ise “Bunlar Erdoğan'ın ataları ve onların Araplarla geçmişi” deniyordu. Zayed’in bu paylaşımları iki ülke arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu. Büyükelçilik Maslahatgüzarı Havle Ali el-Şemsi Dışişleri Bakanlığına çağrılarak uyarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan da sert tepki gösterdi.