Hamzaçebi aday adaylığını açıkladı

Hamzaçebi aday adaylığını açıkladı

CHP'de İstanbul Büyükşehir Belediyesi için ilk başkan aday adayı beli oldu. CHP İstanbul Milletvekilli Akif Hamzaçebi, katıldığı Doğu Anadolu yöre derneklerinin toplantısında aday adaylığını açıkladı. 

Selçuk Arslan / YURT

CHP'li Hamzaçebi, "Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday adayıyım. Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Amacım büyükşehir belediyesini  halk belediyesi haline getirmek. O belediye şimdi halkın belediyesi değil. İnancım tam büyükşehir belediyesini alacağız. Belediyeyi bir halk belediyesi yapacağız" dedi. Toplantı soru ve cevap kısmıyla sonra erdi. CHP gönllüsü Yılmaz Baydar, geçtiğimzi günlerde de Sancaktepe, Sultanbeyli ve Sultangazi'de benzer toplantılar organize etmiş ve CHP'lileri Ağrılılarla buluşturmuştu. 

İstanbul CHP İstanbul Milletvekilli Akif Hamzaçebi, İstanbul Çekmeköy'de Ağrı, Erzurum, Kars ve yöre derneklerinin toplantısına katıldı. CHP gönüllüsü Yılmaz Baydar tarafından organize edilen toplantıya Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, CHP Çekmeköy İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, Sancaktepe İlçe Başkanı Alper Yeğin'in yanı sıra çok sayıda yönre dernek başkanı ve stk temsilcisi katıldı. Toplantı'nın açılış konuşmasını yapan CHP gönüllüsü Yılmaz Baydar, sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi.  Yılmaz  Baydar'dan sonra ise Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, kouştu. Hizmet için kapılarının açık olduğunu belirten Başkan Kılıç, " Bir yerel yöneticiler insanların içinde olmalıyız. İnsanlara dokunmalıyız. Yerel yönetimlerde belediyler kilit rol oynumakta. Her zaman halkımızın nabzını tutacak ve onlara dokunacak projeler yapmalıyız. Tüm gayretimiz bu. Bu bağlamda her zaamn sizleyiz hizmet için buradayız" diye konuştu.

Son olarak konuşan CHP İstanbul Milletvekilli Akif Hamzaçebi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi aday adaylığını açıkladı. Toplantıyı organize eden CHP gönüllüsü Yılmaz Baydar' a teşekkür ederek sözlerine başlayan CHP'li Hamzaçebi, "Bu pazar sabahında sizlerle olmaktan mutluyum. Belki CHP olarak daha önce sizinle birlikte olamadık ve kendimizi anlatamadık. Bu toplantının amacı ise sizlerle birlikte olmak ve kendimiz anlatmak. Ben İstanbul Büyükşehir Belediyesi için aday adayıyım. Bunun için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Amacım büyükşehir belediyesini  halk belediyesi haline getirmek. O belediye şimdi halkın belediyesi değil. İnancım tam büyükşehir belediyesini alacağız. Belediyeyi bir halk belediyesi yapacağız" dedi. Toplantı soru ve cevap kısmıyla sonra erdi. CHP gönllüsü Yılmaz Baydar, geçtiğimzi günlerde de Sancaktepe, Sultanbeyli ve Sultangazi'de benzer toplantılar organize etmiş ve CHP'lileri Ağrılılarla buluşturmuştu.