Aşkı yüzünden ailesine 'vebalı' gibi davranılmış!

Aşkı yüzünden ailesine 'vebalı' gibi davranılmış!

Fransa'da yeni yayımlanan bir kitap, Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un eşi Brigitte Macron'un, aralarındaki 24 yaş fark nedeniyle yaşadığı toplumsal baskıya nasıl karşı koyduğunu anlatıyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un eşi Brigitte Macron’un bir biyografisi yayımlandı. Ünlü bir magazin gazetecisi olan Maëlle Brun’ün kaleme aldığı kitapta, Brigitte Macron’un eskiden öğretmeni olduğu ve kendisinden 24 yaş küçük olan eşiyle ilişkisi hakkında bir dizi iddia ortaya atıldı.

Kitapta, Brigitte Macron’un ilişkisi ortaya çıkınca arkadaşlarını kaybetti, çok zorlu bir dönemden geçtiği öne sürüldü. Kitaptaki iddialar şöyle:

Brigitte Macron’un öğrencisi Emmanuel ile birlikte olduğu öğrenildiğinde, ailesine ‘vebalı’ gibi davranıldı;

İkisi de doktor olan anne-babasının evine ‘aforoz’ mektupları gönderildi; çiftin kapısına tükürenler bile oldu;

Birlikte tatile çıkacak kadar yakın olduğu arkadaşları Brigitte Macron ile görüşmeyi reddetti;

Brigitte Macron’un bir arkadaşı “Birlikte tatile gittiği arkadaşları bir gecede değişti ve onunla konuşmak istemediler” dedi;

Bir diğer arkadaşı, bu dönemin Brigitte Macron’un hayatında ‘bir yara’ olduğunu ve bu konuda konuşmaktan hoşlanmadığını anlattı, “Ama bana bütün arkadaşlarını kaybettiğini söyledi” dedi;

Kitapta, altı çocuklu bir ailenin en küçüğü olan Brigitte Macron’un, bir ablasını ve onun ailesini trafik kazasında kaybettikten sonra çok üzüldüğü de anlatılıyor.

Brigitte Macron, Emmanuel Macron ile öğretmenlik yaptığı lisede, 38 yaşındayken tanışmıştı. Emmanuel Macron’un o sırada 14 yaşında olması nedeniyle aileler tepki göstermiş ve Emmanuel Paris’e gönderilmişti. Ancak çift baskılara karşı koyarak ilişkilerini koparmamış ve evlenmişti.