Asyalı Amerikalıları görmeyen McDonald's, farkına varmaksızın poster operasyonuna uğradı

Asyalı Amerikalıları görmeyen McDonald's, farkına varmaksızın poster operasyonuna uğradı

ABD'de McDonald's restoranlarını süsleyen fast food tüketen gençlik posterlerinde hiç Asyalı gösterilmemesi karşısında bir grup genç harekete geçti.

ABD'nin Asya kökenli vatandaşları Hollywood filmlerinde Asyalı karakterleri beyazların canlandırmasına varacak şekilde görmezden gelindikleri ve temsiliyetlerine yer verilmediğinden yakınırken Teksas eyaletinde bir grup genç doğrudan eyleme geçti. 

POSTERİN ASILDIĞINI FARK EDEN OLMADI

Houston kentinin Pearland semtinde yaşayan Jevh Maravilla isimli öğrenci, mahalledeki McDonald's restoranını süsleyen fast food tüketen gençlik posterlerinde hiç Asyalının yer almamasından rahatsız oldu. 

Maravilla arkadaşlarıyla el ele verip kendilerinin McDonald's ürünleri tüketirken posterini bastı ve bunu restoranın duvarına astı.

Personelin asıldığının farkına bile varmadığı poster altında posterde görülen arkadaşıyla birlikte yemek yiyip görüntüleri de sosyal medyada paylaşan Maravilla, fikrin nereden doğduğunu ve nasıl hayata geçirildiğini de bir videoyla açıkladı.

'ÇILGIN ZENGİN ASYALILAR' ETKİSİ

Tüm karakterleri Asyalı olan ve gerçek Asyalılar tarafından canlandırılan 'Crazy Rich Asians' (Çılgın Zengin Asyalılar) filminin ABD'de gişe rekorları kırmasından etkilendiğini belirten Maravilla, ''Beyaz perdede kendim gibi insanları izleyebilmek çok hoşuma gitti. Ben de ufak da olsa üstüme düşeni yapmak istedim'' dedi.

En bilinen küresel markalardan olan McDonald's trollenmesi sayesinde 51 gün sonra posterin farkına vardı.

Asyalı Amerikalıların tanınma mücadelesinin posterine dokunan olmadı.