Avrupa'da 'gelenek' adı altındaki 'katliam' başladı

Avrupa'da 'gelenek' adı altındaki 'katliam' başladı

Faroe Adaları’nda her yıl yüzlerce balina, kıyıya doğru kovalandıktan sonra 'gelenek' adı altında katlediliyor.

Yurt Gazetesi- Cihan Özdemir

Danimarka’ya bağlı özerk bir ülke olan Faroe Adaları’nda her yıl yüzlerce pilot balina, kıyıya doğru kovalandıktan sonra adeta okyanusu kan gölüne çeviren bir 'gelenek' adı altında katlediliyor.

Dünyaya 'gelenek' olarak sunulan vahşet, adada şölen ve spor etkinliği olarak kabul ediliyor. Kayalık bir coğrafi yapıya sahip adada, balinalar geçmişte yemek ihtiyacı için avlanırken şu an herşeyi ihraç edebilecek olan ada sakinlerinin yaptığı bu vahşete dünyadan tepkiler günden güne artıyor.

Japon balina avcı gemilerine karşı verdiği mücadele ile tanınan ve Greenpeace’e göre daha radikal bir eylem yöntemi benimseyen çevreci örgüt Sea Shepherd'in (Deniz Çobanı) yayınladığı habere göre, katliam bu senede başladı.

Danimarka'ya bağlı özerk bir ülke olan Faroe Adaları, AB üyesi değil. Ama Sea Shepherd, AB üyesi olan Danimarka'nın sahil güvenlik ve polislerinin bu 'vahşete doğrudan katıldıklarını' iddia ediyor.

Avrupa Komisyonu'na tüm kanıtları teslim ettiğini savunan Sea Shepherd, Avrupa Parlementosunun 27 üyesinin resmi desteği ile Danimarka'nın 'Avrupa Birliği Doğal Habitatların, Hayvan ve Bitki Türlerinin Korunması Yönetmeliğine aykırı harekettiğini' iddia ederek dava açılması talebinde bulundu.

Bu talebini resmi internet sayfasında yayınlayan Sea Shepherd, dünya genelindeki tüm çevreci, doğa ve hayvan severlerden 'Avrupa Komisyonunun Danimarka'yı, balina katliamını kolaylaştırmaya son vermesini isteyen dilekçelerine' imza vermeye davet etti.

Katliam düzeyine ulaşan yasa dışı balina avcılığına karşı eylemler düzenleyen radikal çevreci örgüt Sea Shepherd’in son gemisi Ocean Warrior (Okyanus Savaşçısı), geçen yıl Damen'ın Antalya’daki tershanesinde Türk işçiler tarafından inşa edildi.

Şimdiden iki yüzbini geçen imza kampanyasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

http://www.thepetitionsite.com/383/959/352/hold-denmark-accountable-for-the-slaughter-of-pilot-whales/?taf_id=36761735&cid=fb_na