Avustralya'da yılbaşında saldırı düzenleyeceği iddia edilen zanlı yakalandı 

Avustralya'da yılbaşında saldırı düzenleyeceği iddia edilen zanlı yakalandı 

Avustralya'nın Melbourne kentinde yapılacak yeni yıl kutlamalarında kalabalık bir bölgede saldırıda bulunmak amacıyla ateşli silah temin etmeye çalıştığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.

Evine saat 03:00 sularında Avustralya güvenlik birimlerince operasyon düzenlenen 20 yaşındaki zanlı, otomatik silah temin ederek Melbourne kentindeki Federasyon Meydanı'nda yapılacak yeni yıl kutlamalarında kalabalığa ateş açmak için silah temin etmeye çalıştığı iddiasıyla tutuklandı.

Victoria Polisi Emniyet Müdür Yardımcısı Shane Patton, bu sabah düzenlediği bir basın konferansında, söz konusu şahsın uzun zamandır takip edildiğini belirtti ve "Bu kişinin yılbaşı gecesi Federasyon Meydanı'nda ateşli silahlarla olabildiğince çok can kaybına yol açmak niyetinde olduğunu düşünüyoruz" dedi. Yetkililer saldırganın üzerinde silah bulunmadığını belirtiken,  Patton, şahsın planladığı saldırıyı gerçekleştirmesi halinde sonuçlarının 'korkunç' olacağını vurguladı. 

ÖMÜR BOYU HAPSE MAHKUM OLABİLİR

Çalıştığı işyerinde ve akrabalarının evlerinde polis ekiplerince arama yaptığı zanlının, sorgulanması için ek gözaltı süresi talebinde bulunulduğu bildirildi. Somali kökenli bir aileye mensup olduğu açıklanan şüphelinin, Avustralya Terörle Mücadele Yasalarına göre mahkeme tarafından suçlu bulunması durumunda ömür boyu hapis cezasına çarptırılabileceği belirtiliyor. 2014 eylülünde Sydney kentinde bir kafeteryada IŞİD tarafından düzenlenen ve 2 rehinenin öldüğü saldırının ardından terör tehdidinin 'olası'dan 'hayli olası' seviyesine yükseltildiği Avustralya'da şimdiye kadar açılmış olan 347 terör soruturmasında 74 kişi mahkum oldu.