Avusturya Başbakanı Kurz: Avrupa Rusya ile iyi ilişkileri geri getirmeli

Avusturya Başbakanı Kurz: Avrupa Rusya ile iyi ilişkileri geri getirmeli

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Rusya lideri Vladimir Putin’le Avrupa Birliği (AB) ile Rusya arasındaki işbirliğinin iyileştirilmesini görüşmek istediğini açıkladı.

"Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 5 Haziran'da Avusturya'yı ziyaret etmesine ve ülkemize konuk olmasına sevindim" diyen Avusturya Başbakanı Kurz, Putin'le 2 kilit konuyu görüşmek niyetinde olduğunu söyledi.

İlk olarak ikili ilişkileri ve Rusya ile Avusturya arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini ele almak istediğine dikkat çeken Kurz, "İkinci olaraksa elbette AB ile Rusya arasındaki ilişkileri görüşeceğiz. Son birkaç yıldır bu alanda defalarca gerilim meydana geldi ve biz, tarafların arasındaki işbirliğinin iyileşmesinde elimizden geldiğince yer almak istiyoruz" diye konuştu.

'UKRAYNA'DA ATEŞKES BU YÖNDE ÖNEMLİ BİR ADIM OLABİLİR'

Avusturya'nın ‘AB ile Rusya arasındaki ilişkilerin düzeltilmesine katkıda bulunmak' istediğini vurgulayan Kurz, "Bence Ukrayna'nın doğusunda uygulanabilir bir ateşkesin sağlanması bu yönde önemli bir adım olabilir. Bu bana gelecekte Rusya ve Avrupa Birliği'nin işbirliğinin güçlenmesini ve bir önceki seviyeye getirilmesini, ideal olaraksa söz konusu ilişkilerin her iki taraf için faydalı olacak bir mecraya yönlendirilmesini sağlayabilecek iyi bir destek gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.