Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'nin AB üyeliği söz konusu olamaz

Avusturya Dışişleri Bakanı: Türkiye'nin AB üyeliği söz konusu olamaz

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Brüksel'in Ankara ile sürekli temas halinde olması gerektiğini ancak Türkiye'nin AB üyeliğinin söz konusu olamayacağını belirtti

Malta'daki AB Gayrıresmi Dışişleri Bakanları toplantısında konuşan Kurz, anayasa değişikliği referandumunun AB'de birçok kesim tarafından kırmızı çizginin aşılması ve Türkiye'nin AB'den uzaklaşmaya devam etmesi olarak görüldüğünü vurguladı. Avusturya Dışişleri Bakanı, "Ankara ile düzenli olarak iletişim kurmaya devam etmeliyiz. Elbette müzakereler için birtakım kanallara ihtiyacımız var ancak Türkiye'nin AB'ye üyeliği söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı.

'YABANCI GAZETECİLERE GÖZALTI KABUL EDİLEMEZ'

Öte yandan Kurz, yabancı gazetecilerin gözaltına alınmasının ve muhalefete baskı yapılmasının kabul edilemez olduğunu da kaydetti.
Ülkesinde belgesel yapımcısı olarak tanınan ve Türkiye-Suriye sınırında gözaltına alınan 35 yaşındaki İtalyan gazeteci Gabriele Del Grande, iki gün önce Türkiye'den sınır dışı edilmişti. Öte yandan, Almanya'da yayınlanan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel ise halen Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor.