Avusturya, Türkiye karşıtı başbakana karşı sokaklara döküldü

Avusturya, Türkiye karşıtı başbakana karşı sokaklara döküldü

Avusturya Dışişleri Bakanı'yken Ankara'ya karşı açıkça tavır alan ve geçtiğimiz yıl Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, ülkeyi karıştırdı. Aşırı sağcı siyasetçiye karşı binlerce Avusturyalı sokağa döküldü.

Avrupa’da son dönemde yükselişe geçen sağ tandanslı partilerden birisi de Avusturya’daki Özgürlük Partisi… Geçtiğimiz yıl Avusturya’da yapılan seçimlerden zaferle ayrılan Özgürlük Partisi, böylelikle parti lideri ve eski dışişleri bakanı Sebastian Kurz’u da başbakan yapmıştı.
Geçmişte Türk siyasilerle sık sık polemiğe giren ve açıkça Türkiye’yi Avrupa Birliği’nde istemeyen Kurz, ülkesinden de tepki çekiyordu.
Aşırı sağcı ve göçmen karşıtı açıklamalarda bulunan Sebastian Kurz, bugün ülke gündemindeydi. Bunun sebebi ise Kurz’un partisi Özgürlük Partisi’nin yıllık toplantısıydı. Öyle ki bu durumdan rahatsız olan ve ülkeyi kaosa sürüklediğine inandıkları Kurz’a karşı birçok gösterici başkent Viyana’da bir araya geldi ve aşırı sağa karşı sloganlar attı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleşen etkinlik öncesinde binlerce Avusturyalı Kurz’a karşı yürüdü. Ellerinde, “Faşistler ülkeyi yönetmesin”, “Nazilerin ülkeyi yönetmesine izin vermeyin” ve “Direniş” yazan pankartların yanı sıra Kurz ve Başbakan Yardımcısı Heinz-Christian Strache’nin üzeri çizilmiş fotoğraflarının olduğu pankartlar taşıyan göstericiler hükümet karşıtı sloganlar attı.