Avusturya’daki seçimlerde ilk sonuçlar!

Avusturya’daki seçimlerde ilk sonuçlar!

Avusturya'daki erken genel seçimde sandık çıkışı anketleri yayınlandı.

Avusturya'daki seçimlerde sandık çıkış anketleri açıklandı. Ankete göre, merkez sağdaki Avusturya Halk Partisi sandıktan birinci çıktı. Partinin genel başkanı 31 yaşındaki Sebastian Kurz Avusturya'nın yeni başbakanı olacak.

Avusturya’daki genel seçimi Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz'un liderliğindeki Avusturya Halk Partisi (ÖVP) önde götürüyor. Sandık çıkış anketine göre merkez sağ Halk Partisi yüzde 35.45 oyla seçimi kazanıyor.
31 yaşındaki Kurz, partisi seçilirse ve bir hükümet kurabilirse Avrupanın en genç lideri olacak.

Sosyal Demokratlar, Halk Partisi ve Özgürlük Partisinin birincilik için yarıştığı seçimlerde merkez sol Sosyal Demokratların seçim kampanyası sosyal eşitsizliği azaltma üzerine inşa edilmişti. Diğer iki parti ise göçmen ve İslam karşıtlığı mesajlar içeren kampanyalar yürütmüşlerdi. Kazanma ihtimali yüksek olan ÖVPnin adayı Kurz yasadışı göçmenliğin düzenin ve güvenliğin sonunu getireceğini söylemişti. Aşırı sağ partinin ilk kez koalisyon hükümeti kurması bekleniyor. Seçimde sandıklar Türkiye saatiyle saat 16:00da kapanıyor olacak. Seçimde 6.4 milyon Avusturya vatandaşı oy kullandı.