Yolsuzluk depremi sonrası Trump'tan Kral Selman'a kritik telefon

Yolsuzluk depremi sonrası Trump'tan Kral Selman'a kritik telefon

Dün gece dünya gündemini sarsan yolsuzluk depremi sonrası Suudi Arabistan Kralı Selman, ABD Başkanı Trump'la terörle mücadele konusunda görüştü.

Suudi  Arabistan'ın resmi ajansı SPA'da yer alan habere göre, Kral Selman  ABD Başkanı  Trump ile telefon görüşmesi yaptı.

TERÖRLE MÜCADELE ELE ALINDI

Kral Selman görüşmede geçen hafta  ABD'nin  New York eyaletinde düzenlenen terör saldırısını kınayarak, ülkesinin "ABD'nin ulusal güvenliğini koruma ve terörle mücadelede aldığı önlemleri" desteklediğini ifade etti.

ABD HALKINA BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Suudi  Arabistan Kralı Selman, "terörün her türlüsünü yok etme ve kaynaklarını kurutmaya" yönelik uluslararası çabanın devam etmesinin önemini vurgulayarak,  Trump aracılığıyla saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve  ABD halkına başsağlığı, yaralılara acil şifa diledi.

SUUDİ ARABİSTAN'IN "ILIMLI İSLAM" ÇIKIŞINA ÖVGÜ

Trump'ın da görüşmede,  Suudi Arabistan'ın ılımlılığı yaymak ve aşırılıklarla mücadelede oynadığı rolden övgüyle bahsettiği aktarıldı.

ABD'DEKİ KANLI SALDIRIDA 8 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Dünya Ticaret Merkezi yakınında geçen hafta Özbek asıllı Sayfullo Saipov'un kiralık bir kamyoneti bisiklet yolunda insanların üzerine sürmesi sonucu 8 kişi ölmüş, 12 kişi yaralanmıştı.

TRUMP İRAN'I SUÇLADI

ABD Başkanı  Donald Trump, Yemen'den  Suudi Arabistan'a fırlatılan balistik füzeler için İran'ı suçladı.  Suudi Arabistan'ın  ABD'den satın aldığı Patriot füze savunma sistemine atıfta bulunan  ABD Başkanı, "Suudi  Arabistan' yapılan saldırı fikrimce İran'ın da işine geldi. ve bizim sistemimiz onu yerle bir etti" dedi.  Trump, füze savunma sisteminin kalitesine dikkat çekerek "Bu bizim ne kadar iyi olduğumuzun bir kanıtı. Kimse bizim yaptığımız şeyi bu kadar iyi yapamaz ve şu an bunları bütün dünyaya satıyoruz" ifadelerini kullandı.

Suudi Devlet televizyonu füzenin şehrin kuzey banliyöleri yakınında bulunan Kral Halid Uluslararası Havalimanı yakınlarında yere düşürüldüğünü ve herhangi bir kayıp yaşanmadığını bildirdi.

Roket parçaları havalimanının yakınlarına düştü fakat Suudi Sivil Hava Ulaştırma Kurumu, uçuşları aksatacak bir durum olmadığını açıkladı.